tóth gabi
Fantasztikus az íze, mégsem okoz bûntudatot. És hogy még csokoládés is, az már igazi bónusz!
Igazi ízorgiában lesz részed, ha ezt a könnyen elkészíthető, rendkívül egyszerű desszertet megkóstolod. És hogy ezen kívül még mi az, amitől igazán szenzációs ez a csokoládébomba? Attól, hogy sem cukor, sem liszt nem kell hozzá, így aztán büntetlenül, kedvedre nassolhatod.
Hozzávalók
300 gramm étcsokoládé (70-75%-os)
175 gramm vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás
6 evőkanál tejszín
4 evőkanál stevia vagy Lowely Sweet édesítőszer (mennyisége ízlésedtől függően változtatható)
Elkészítés
Alacsony lángon, odafigyelve olvaszd össze és keverd egybe a csokoládét és a vajat, kicsit hagyd hűlni, mielőtt hozzáadod a vaníliát.
Keverd össze a tojást, a tejszínt és az édesítőt. Legalább 3-4 percig keverd, amíg habos nem lesz,
Lassan adagolva keverd össze a tojásos keveréket a csokoládéval. A keverék állaga egy pudingéra fog emlékeztetni.
Sütőben vagy tortaformában 180 fokon süsd készre az édességet 40 perc alatt.
Gyümölccsel még jobban fel tudod dobni a csokoládé ízét, de fogyaszthatod cukormentes Update vaníliafagylalttal is, ha halmozni szeretnéd az élvezeteket.