Létrehozva: 2016.06.08.

Ez a legistenibb csokitorta, amit valaha liszt és cukor nélkül ettél! ZÉRÓ szénhidrát!

Fantasztikus az íze, mégsem okoz bûntudatot. És hogy még csokoládés is, az már igazi bónusz!

Igazi ízorgiában lesz részed, ha ezt a könnyen elkészíthető, rendkívül egyszerű desszertet megkóstolod. És hogy ezen kívül még mi az, amitől igazán szenzációs ez a csokoládébomba? Attól, hogy sem cukor, sem liszt nem kell hozzá, így aztán büntetlenül, kedvedre nassolhatod.

Hozzávalók

300 gramm étcsokoládé (70-75%-os)

175 gramm vaj

2 teáskanál vaníliakivonat

6 tojás

6 evőkanál tejszín

4 evőkanál stevia vagy Lowely Sweet édesítőszer (mennyisége ízlésedtől függően változtatható)

Elkészítés

Alacsony lángon, odafigyelve olvaszd össze és keverd egybe a csokoládét és a vajat, kicsit hagyd hűlni, mielőtt hozzáadod a vaníliát.

Keverd össze a tojást, a tejszínt és az édesítőt. Legalább 3-4 percig keverd, amíg habos nem lesz,

Lassan adagolva keverd össze a tojásos keveréket a csokoládéval. A keverék állaga egy pudingéra fog emlékeztetni.

Sütőben vagy tortaformában 180 fokon süsd készre az édességet 40 perc alatt.

Gyümölccsel még jobban fel tudod dobni a csokoládé ízét, de fogyaszthatod cukormentes Update vaníliafagylalttal is, ha halmozni szeretnéd az élvezeteket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek