RETRO RÁDIÓ

Cukormentes kókuszkeksz, amit még sütnöd sem kell

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 07. 17:05

Tökéletes diétás süti utazáshoz, piknikhez, mert egyik percben kitalálod, és 10 perc múlva már eheti is az egész család.

HOZZÁVALÓK:

  • ½ csésze (96 gr) kókuszcukor (vagy más diétás édesítő)
  • 2 ek (30 ml) kókusztej (vagy más laktózmentes tej)
  • 3 ek (40 gr) kókuszolaj
  • 2 ek (10 gr) cukormentes kakaópor
  • 1/2 csésze (40 gr)  kókusz reszelék
  • 1 csésze (80 gr) zabpehely
  • 1/3 csésze (85 gr) sózott, natúr mogyoróvaj (lehet helyette kókuszzsír is)
  • 1/2 tk vanília kivonat
  • csipet tengeri só
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőlapot.
    2. Egy közepes lábasba rakd a kókuszcukrot, a mandulatejet, a kakaóport és a kókuszolajat. Alacsony lángon kavargasd folyamatosan.


    3. Amikor felforrt, főzd még 1 percig, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a mogyoróvajat, zabpelyhet, kókuszreszeléket,  vaníliát, sót, és kavard jól össze.
    4. Evőkanálnyi adagokat rakj a tésztából a sütőpapírra, kicsit lapítsd el és szórd meg kókuszreszelékkel a tetejét.
    5. Hagyd kicsit pihenni szobahőmérsékleten, míg kihűl és megkeményedik (kb. 25-30 perc)

    A maradékot 3 napig eltarthatod szobahőmérsékleten vagy hűtőben, de frissen a legjobb.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.