tóth gabi
A túrótortát szinte mindenki imádja, de sokan nem mernek kacérkodni vele a benne lévõ hizlaló alapanyagok miatt. Norbi követõi most elõrukkoltak a tökéletes megoldással! Nagyszerû példa ez arra, hogy milyen egyszerû visszaszorítani a szénhidrátokat! Próbáld ki!
Az nem kétséges, hogy a túró az egyik legjobb diétás alapanyag, és a fogyókúrázok egyik legnagyobb kedvence. Nem véletlenül, hiszen alig van benne szénhidrát, s emellett a fehérjetartalma rendkívül magas. Nagyon sokféle finomság készíthető belőle. Ilyen például a méltán népszerű túrótorta is. Azonban fehér lisztből készített tésztája, és a hozzáadott cukor miatt eddig nem volt nevezhető éppen diétásnak, így könnyen elronthattad vele a fogyókúrádat. A fitneszguru rajongói azonban erre is megtalálták a szénhidrát csökkentett megoldást. Most figyelj!
Tésztához:
- 200 g vaj
- 300 g Norbi liszt
- 2 tojás
- 50 g Update1 zero cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 reszelt citrom héja
Krémhez:
- 3 tojás
- 500 g túró
- 55 g Update1 zero cukor
- 900 ml tej
- 2 cukormentes pudingpor
- 1 kiskanál keményítő
- vanília, reszelt citromhéj
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd egy 26 cm-es tortaformába nyomkodd bele úgy, hogy az oldalaira is felhúzod a tésztát.
- Kézi mixerrel keverd össze a krém alapanyagait jól, addig amíg egy híg, homogén állagot nem kapsz.
- A híg krémet öntsd a tortaformába nyomkodott tésztára.
- Alufóliával takard le a tetejét, és 200 fokon süsd kb. másfél óráig.
- Ha kész, várd meg, míg kihűl, és csak utána emeld ki a tortaformából. Ezután tálalhatod is, vanília rúddal, citromkarikával és citromfű levéllel díszítsd!
Jó étvágyat!
(Forrás: Kiss Gabriella)