Ne mondj le a desszertekről akkor sem, ha liszt- és cukormentes életmód mellett döntöttél! Ragaszkodj a finomságokhoz akkor is, ha diétázol! A mennyei csokoládétorta és az isteni epertorta után most itt egy igazán könnyű, mégis ínycsiklandó süteményt mutatunk. Íme a krémes citromszelet, mely roppanós tésztakérgen omlik szét a szádban!
Hozzávalók
A tésztához
3 csésze kukoricapehely (natúr)
4 evőkanál kókuszolaj
3 evőkanál méz (használhatsz édesítőszert is)
1/2 teáskanál vaníliakivonat
A krémhez
400 ml kókusztej, teljes zsírtartalmú
1 lime
4 evőkanál citromlé
3 evőkanál méz
Elkészítés
Tedd a kókusztejet a hűtőbe egy éjszakára.
Bélelj ki sütőpapírral egy 8x8-as tepsit.
Õröld morzsákra a kukoricapelyhet, add hozzá a kókuszolajat, a mézet és a vaníliakivonatot.
Egyenletesen nyomkodd szét a sütőformában a keveréket, majd tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
Vedd ki a kókusztejet a hűtőből, óvatosan, hogy ne rázd fel. Miután kibontottad, emeld ki belőle a sűrű, krémes, fehér réteget. Minél kevesebbet emelj vele a kanállal a híg, vizes folyadékból.
Keverd ezt a tejszínes krémet habosra egy habverővel, és add hozzá a citromlevet, a mézet és a lime reszelt héját. Nem lesz annyira sűrű a keverék, mint egy felvert tejszínhab, hanem kissé önthetőbb formát fog kapni.
Oszlasd el a citromos-mézes krémet a tésztakéreg tetején, majd tedd az egészet a fagyasztóba, ahol 2 óra alatt szépen összeáll és megdermed.
Hogy az állaga szépen megmaradjon, ezt a desszertet a fagyasztóban tárold. Érdemes hidegen felkockáznod, hogy könnyen tudd a megfelelő adagokat elővenni - de mivel nagyon hamar el fog fogyni, ezt a lépést akár ki is hagyhatod...