RETRO RÁDIÓ

Íme a világ legfinomabb citromos sütije, ami nem hizlal

Íme a világ legfinomabb citromos sütije, ami nem hizlal
AA
Szerző
AA
Létrehozva2016. 05. 10. 16:40

A paleolit diétával úgy fogysz, hogy nem kell lemondanod a süteményekrõl sem. Válogass körültekintõen alapanyagokat és készíts paleo citromos brownie-t! Íme, a recept!

Gondoltál már arra, hogy a csokis brownie-t egy kis savanyú ízzel bolondítsd meg? Hagyd ki belőle a csokit, gabonaliszt helyett használj kókuszlisztet és citromot! Egyszerű, ízletes, egészséges és diétás sütit varázsolhatsz az asztalra.

Belül krémes, kicsit édes és kicsit savanyú egyszerre.

Paleo citromos brownie

Hozzávalók a tésztához

  • 30g mandulaliszt
  • 30g nyílgyökérliszt (vagy tápióka liszt)
  • 30g kókuszliszt
  • 1dl olvasztott eritrit
  • 1/4 teáskanál só
  • 1,2 dl kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 2 és 1/ 2 teáskanál bio citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • Hozzávalók a mázhoz

  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál olvasztott eritrit
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál bio citromhéj
  • csipet só
  • Elkészítése

    1. Készítsd el a brownie tésztáját! Az aprítógépbe tegyél bele minden hozzávalót és keverd krémesre!

    2. Egy kis üveg tálat - kb. 20cmx20cm - bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a krémet és egyenletesen oszlasd el benne. Akkor lesz jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagon terül szét.

    175 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

    3. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a mázat! Az aprítóban keverd krémesre a hozzávalókat.

    4. A kihűlt tésztát fordítsd meg és húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a tetejét mázzal. 

    Mindenképpen a kihűlt tésztára kend a mázat, mert a kókuszolaj gyorsan felolvad és a tészta beszívja.
     

    A süti 3 titka

    Első titok: Nem szabad túlsütni

    A jó brownie legfontosabb ismérve az állaga. Jó ragacsos és nedves legyen a tésztája. Nem kell addig sütni, amíg teljesen át nem sül és ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túlságosan gumis.

    Második titok: A sütést akkor fejezd be, amikor még nyersnek tűnik

    Vedd ki kicsit korábban a sütőből, mert a tészta egy ideig a szabad levegőn is sül és ha akkor vennénk ki, amikor pont jó, akkor túlságosan átsülne és elveszítené a nedvességét. Ezt a pontot nem könnyű eltalálni. Segítségedre lehet a nyomáspróba: ha középen kicsit megnyomod, akkor puha érzetűnek kell lennie, de a teteje már legyen ropogós.

    Harmadik titok: Roppanjon a teteje

    Ha nincs rajta semmilyen máz, akkor legyen fényes, roppanós a teteje. A vékony réteg fogja megvédeni a puha, szaftos belsőt a kiszáradástól. Ha ez a réteg túl vastag, akkor túlsütötted, ha viszont nincs ott a süti tetején, akkor valószínűleg félig nyers.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.