tóth gabi
A paleolit diétával úgy fogysz, hogy nem kell lemondanod a süteményekrõl sem. Válogass körültekintõen alapanyagokat és készíts paleo citromos brownie-t! Íme, a recept!
Gondoltál már arra, hogy a csokis brownie-t egy kis savanyú ízzel bolondítsd meg? Hagyd ki belőle a csokit, gabonaliszt helyett használj kókuszlisztet és citromot! Egyszerű, ízletes, egészséges és diétás sütit varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a mázhoz
1. Készítsd el a brownie tésztáját! Az aprítógépbe tegyél bele minden hozzávalót és keverd krémesre!
2. Egy kis üveg tálat - kb. 20cmx20cm - bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a krémet és egyenletesen oszlasd el benne. Akkor lesz jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagon terül szét.
175 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.
3. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a mázat! Az aprítóban keverd krémesre a hozzávalókat.
4. A kihűlt tésztát fordítsd meg és húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a tetejét mázzal.
Mindenképpen a kihűlt tésztára kend a mázat, mert a kókuszolaj gyorsan felolvad és a tészta beszívja.
A jó brownie legfontosabb ismérve az állaga. Jó ragacsos és nedves legyen a tésztája. Nem kell addig sütni, amíg teljesen át nem sül és ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túlságosan gumis.
Vedd ki kicsit korábban a sütőből, mert a tészta egy ideig a szabad levegőn is sül és ha akkor vennénk ki, amikor pont jó, akkor túlságosan átsülne és elveszítené a nedvességét. Ezt a pontot nem könnyű eltalálni. Segítségedre lehet a nyomáspróba: ha középen kicsit megnyomod, akkor puha érzetűnek kell lennie, de a teteje már legyen ropogós.
Ha nincs rajta semmilyen máz, akkor legyen fényes, roppanós a teteje. A vékony réteg fogja megvédeni a puha, szaftos belsőt a kiszáradástól. Ha ez a réteg túl vastag, akkor túlsütötted, ha viszont nincs ott a süti tetején, akkor valószínűleg félig nyers.