Létrehozva: 2016.05.10.

Íme a világ legfinomabb citromos sütije, ami nem hizlal

A paleolit diétával úgy fogysz, hogy nem kell lemondanod a süteményekrõl sem. Válogass körültekintõen alapanyagokat és készíts paleo citromos brownie-t! Íme, a recept!

Gondoltál már arra, hogy a csokis brownie-t egy kis savanyú ízzel bolondítsd meg? Hagyd ki belőle a csokit, gabonaliszt helyett használj kókuszlisztet és citromot! Egyszerű, ízletes, egészséges és diétás sütit varázsolhatsz az asztalra.

Belül krémes, kicsit édes és kicsit savanyú egyszerre.

Paleo citromos brownie

Hozzávalók a tésztához

  • 30g mandulaliszt
  • 30g nyílgyökérliszt (vagy tápióka liszt)
  • 30g kókuszliszt
  • 1dl olvasztott eritrit
  • 1/4 teáskanál só
  • 1,2 dl kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 2 és 1/ 2 teáskanál bio citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • Hozzávalók a mázhoz

  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál olvasztott eritrit
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál bio citromhéj
  • csipet só
  • Elkészítése

    1. Készítsd el a brownie tésztáját! Az aprítógépbe tegyél bele minden hozzávalót és keverd krémesre!

    2. Egy kis üveg tálat - kb. 20cmx20cm - bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a krémet és egyenletesen oszlasd el benne. Akkor lesz jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagon terül szét.

    175 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

    3. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a mázat! Az aprítóban keverd krémesre a hozzávalókat.

    4. A kihűlt tésztát fordítsd meg és húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a tetejét mázzal. 

    Mindenképpen a kihűlt tésztára kend a mázat, mert a kókuszolaj gyorsan felolvad és a tészta beszívja.
     

    A süti 3 titka

    Első titok: Nem szabad túlsütni

    A jó brownie legfontosabb ismérve az állaga. Jó ragacsos és nedves legyen a tésztája. Nem kell addig sütni, amíg teljesen át nem sül és ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túlságosan gumis.

    Második titok: A sütést akkor fejezd be, amikor még nyersnek tűnik

    Vedd ki kicsit korábban a sütőből, mert a tészta egy ideig a szabad levegőn is sül és ha akkor vennénk ki, amikor pont jó, akkor túlságosan átsülne és elveszítené a nedvességét. Ezt a pontot nem könnyű eltalálni. Segítségedre lehet a nyomáspróba: ha középen kicsit megnyomod, akkor puha érzetűnek kell lennie, de a teteje már legyen ropogós.

    Harmadik titok: Roppanjon a teteje

    Ha nincs rajta semmilyen máz, akkor legyen fényes, roppanós a teteje. A vékony réteg fogja megvédeni a puha, szaftos belsőt a kiszáradástól. Ha ez a réteg túl vastag, akkor túlsütötted, ha viszont nincs ott a süti tetején, akkor valószínűleg félig nyers.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek