RETRO RÁDIÓ

Ez az epertorta a rabjává tesz: se liszt, se cukor nem kell hozzá!

Ez az epertorta a rabjává tesz: se liszt, se cukor nem kell hozzá!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 19. 19:35

Lágy és roppanós, könnyû, krémes - nehéz lesz szavakat találnod, ha kipróbálod a receptet.

A sajttortánál kevés jobb dolog létezik. Talán az eper. Vagy inkább az eper és a sajttorta együtt. Hát még akkor, ha liszt és cukor nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted... hmm!

Hozzávalók a roppanós réteghez

  • 75 g cukrozatlan kókuszreszelék
  • 50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
  • 50 g olvasztott vaj
  • 10 g aszalt áfonya
  • édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
  • ½ teáskanál fahéj
  • Hozzávalók a krémhez

  • 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
  • 120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
  • 120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 20 g eper
  • 4 zselatin lap
  • 80 g édesítőszer
  • 10-15 csepp folyékony stevia
  •  

  • Elkészítés

  • Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.

  • Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.

  • A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.

  • A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.

  • A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.

  • A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.

  • A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.

  • Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.

  • Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.