RETRO RÁDIÓ

Diétázók kedvence a sajtchips: íme, egy egyszerű recept

Diétázók kedvence a sajtchips: íme, egy egyszerű recept
AA
Szerző
AA
Létrehozva2016. 05. 05. 14:45

Gondoltál már arra, hogy kedvedre nassolsz, és mégsem szaladnak fel rád a kilók? Ezzel a pofonegyszerû trükkel kicselezheted a tested.

A világ legegyszerűbben elkészíthető ételétől nem fogsz hízni, bármennyit is eszel belőle. Kiváló krémlevesek mellé feltétnek,  uzsonnára gyümölcs mellé is fogyaszthatod, sőt, este a tévé mellett is bátran rágcsálhatod.

Hozzávalók: sajt és sütőpapír

Vigyázz! Lágy sajtból nem tudsz sajtchipset készíteni, mindig keményet válassz erre a célra. Fűszerezheted és sütheted magokkal együtt - ízlésed szerint. Kiváló, ha tökmagot raksz mellé vagy bazsalikommal, sóval, borssal szórod meg.

Elkészítése:

1. A sajtot reszeld le! Sütődet kapcsold grillfokozatra. Ha nincs, 200 fokon előmelegített sütőben süsd majd. Kicsit lassabban készül el, de ugyanolyan finom lesz.

2. A tepsire helyezz sütőpapírt, és formázz a reszelt sajtból kis halmokat! Ha akarod, szórd meg magokkal.

Vásárolhatsz eleve felvágott sajtokat, azokat reszelned sem kell.

Legalább 4 ujjnyira helyezd el őket, mert a halmok szétolvadnak majd lapocskákká. Ha a lapocskákat választottad, akkor is ügyelj rá, hogy távolság legyen közöttük.

3. Várd meg, amíg a sütőben lelapulnak és szépen átsülnek!

4. Ha kész, vedd ki a sütőből és hagyd őket hűlni!

5. Ha kihűltek, késsel óvatosan válaszd le a chipseket a sütőpapírról, és máris fogyaszthatod őket.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.