kulcsár edina
Gondoltál már arra, hogy kedvedre nassolsz, és mégsem szaladnak fel rád a kilók? Ezzel a pofonegyszerû trükkel kicselezheted a tested.
A világ legegyszerűbben elkészíthető ételétől nem fogsz hízni, bármennyit is eszel belőle. Kiváló krémlevesek mellé feltétnek, uzsonnára gyümölcs mellé is fogyaszthatod, sőt, este a tévé mellett is bátran rágcsálhatod.
Vigyázz! Lágy sajtból nem tudsz sajtchipset készíteni, mindig keményet válassz erre a célra. Fűszerezheted és sütheted magokkal együtt - ízlésed szerint. Kiváló, ha tökmagot raksz mellé vagy bazsalikommal, sóval, borssal szórod meg.
1. A sajtot reszeld le! Sütődet kapcsold grillfokozatra. Ha nincs, 200 fokon előmelegített sütőben süsd majd. Kicsit lassabban készül el, de ugyanolyan finom lesz.
2. A tepsire helyezz sütőpapírt, és formázz a reszelt sajtból kis halmokat! Ha akarod, szórd meg magokkal.
Vásárolhatsz eleve felvágott sajtokat, azokat reszelned sem kell.
Legalább 4 ujjnyira helyezd el őket, mert a halmok szétolvadnak majd lapocskákká. Ha a lapocskákat választottad, akkor is ügyelj rá, hogy távolság legyen közöttük.
3. Várd meg, amíg a sütőben lelapulnak és szépen átsülnek!
4. Ha kész, vedd ki a sütőből és hagyd őket hűlni!
5. Ha kihűltek, késsel óvatosan válaszd le a chipseket a sütőpapírról, és máris fogyaszthatod őket.