tóth gabi
Egészséges és finom vacsorára vágysz? Íme, egy hihetetlenül egyszerû, diétás finomság! Ez most a magyar fogyókúrázók legnagyobb kedvence! Most figyelj!
Az, hogy rendkívül ízletes ez a lepény egyáltalán nem kétséges, de a cukkini miatt elképesztően egészséges is. Bátran eheted akár vacsorára is, hiszen ettől biztosan nem fognak rád rakódni azok a fránya kilók.
A cukkini sokoldalú zöldség, lúgosít, karcsúsít és mivel 95 százalékát víz alkotja, így a szervezet számára kiváló hidratáló is. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel. Kiváló folsav- és antioxidáns forrás, magas rosttartalmának köszönhetően is pozitív élettani hatása van. Többek közt védi az érfalakat, enyhíti az asztmát, és ízületi, reumatikus panaszokra is jó megoldás lehet. Nem véletlenül a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen tökéletesen beilleszthető a diétába, és változatosan elkészíthető. Lepényként megsütve is biztosan elnyeri a tetszésedet! Ne aggódj hát a kilók miatt, karcsúsodj cukkinilepénnyel!
- 2 kis cukkini
- 15 dkg sajt
- 1 mozzarella
- 2 tojás
- só, bors, fokhagyma
Öntethez:
- tejföl vagy joghurt
- A cukkinit és a sajtot reszeld le. Vágd kockára a mozzarellát.
- Üsd a reszelt cukkinihez, a sajt 3/4-éhez, és a mozzarellához a tojásokat, majd jól keverd össze. Ízlés szerint fűszerezd.
- Öntsd tepsibe vagy sütésálló tálba a masszát és oszlasd el egyenletesen.
- Tehetsz a tetejére koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket is akár, esetleg sonkát, bacont, vagy szórhatsz rá szezámmagot, de akár tökmagot is. A maradék sajttal szórd meg a tetejét.
- Előmelegített sütőben süsd meg.
- Készíthetsz hozzá öntetet is tejfölből vagy joghurtból sóval és fokhagymával ízesítve.
Jó étvágyat!