Szinte mindenki imádja a pikánsan fûszeres mexikói konyhát. A diétázókat viszont igencsak próbára teszi a tortilla chips, mely talán még jobban hizlal, mint a kenyér. A sóvárgásnak ez a kímélõ változat vet véget!
A mexikói konyhában alapnak számít a fűszeres tortilla chips, amit szinte minden fogáshoz úgy kínálnak, mint nálunk a kenyeret.
![]()
Ez a gyakran pikánsan csípős finomság magas szénhidráttartalmú kukoricalisztből készül - így nem fér bele a diétába. Az általunk mutatott változat viszont reformliszt és kukoricaliszt keverékéből készült, mégpedig kimondottan Norbi kérésére. A diétás tortilla ugyanolyan finom, mint a hagyományos,
szénhidráttartalma viszont több, mint 50 százalékkal kevesebb, így sokkal egészségesebb!
Update Tortilla Chips
![]()
Knap Daniella receptje
Tészta:
Sütéshez:
Update1 kókuszzsír
Mártogatóshoz:
Update1 Salátaöntetek
házi avokádókrém, Update1 Majonézzel készítve
házi Salsa szósz Update1 Ketchuppal készítve
Így készítsd:
1. A hozzávalókból gyúrd meg a tésztát. Legalább 1 órára tedd letakarva a hűtőbe.
2. Pihentetés után gyúrd át a tésztát, majd vágd 4 egyenlő részre. Mindegyik részt nyújtsd egyesével papírvékonyra, közben érdemes a reform liszttel alászórni, hogy ne ragadjon le.
3. Egy felmelegített teflon serpenyőben egyesével süsd a lapok mindkét oldalát szép világosra. Akkor jó, ha hólyagosodik a tészta.
![]()
4. Az így előkészített lapokat vágd félbe, majd negyedbe, és a felezést egészen addig folytasd, míg a kívánt méretű háromszög alakú darabokat el nem éred.
![]()
5. A tortilla háromszögeket forró kókuszzsírban süsd pirosra.
![]()
6. Az elkészült chipset papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa a fölösleges zsiradékot.
![]()
Isteni finom kímélő nasi! Jó étvágyat!
TIPP:
Mártásnak használhatsz cukor hozzáadása nélkül készített (például Update) salátaönteteket. De készíthetsz házi avokádó krémet Update majonézzel, esetleg salsa jellegű szószt Update ketchup felhasználásával.
