Felejtsd el a pesztót, sokkal finomabbat és olcsóbbat mutatunk

Ez az olasz finomság sokak kedvence, de elkészítése nem éppen olcsó mulatság, ráadásul a hozzávalókat sem könnyû beszerezni. Ilyenkor tavasszal azonban sokkal könnyebben összedobhatod. Íme, egy új recept.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg spenót
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    A hozzávalókat egyszerre beledobhatod a nagy késes robotgépbe vagy a turmixgépbe, öntsd hozzá az olivát és már mehet is az aprítás.

    Amit azonnal megesztek, az mehet a hűtőbe, a többit tedd a mélyhűtőbe, így tudod a legjobban tartósítani.

    A spenótos-petrezselymes pesztót teheted salátára, sült húsra, de akár főtt tésztára is remek a klasszikus pesztó helyett.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!