Létrehozva: 2016.04.20.

Ezt a sütés nélküli epres sajttortát büntetlenül eheted

Nemcsak ínycsiklandóan néz ki, de valóban isteni finom ez a diétás epres desszert! Ráadásul nem kell bíbelõdnöd vele, mert sütés nélkül készül! De ami a legjobb: akár este is bátran fogyaszthatod!

Imádod az édességet, de félsz, hogy meghízol tőle? Akkor ezt az álomtortát pont neked találták ki! Kevés benne a szénhidrát, nincs benne cukor, és még sütni sem kell! Az eper pedig a diétázók egyik kedvenc gyümölcse! Gyönyörű látványt nyújt, az íze pedig mennyei! Próbáld ki!

Hozzávalók (kb. 16 szeletes tortához):

Tésztához:

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál folyékony édesítőszer pl: U1Lovely Sweet
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 7 vagy 8 szem kisebb eper vékonyra szeletelve
  • Epres töltelékhez:

  • 3 bögre szeletelt eper
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 bögre tejszínhab
  • 1 vanília aroma
  • 50 dkg natúr sajtkrém
  • 2 csapott evőkanál nyírfacukor
  • Csokimázhoz:

  • 5 evőkanál vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 kiskanál nyírfacukor
  • Fél vanília aroma
  • Így készítsd:

    Tészta:

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kakaóport és a nyírfacukrot. Add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el, majd nyomkodd egy a tortaforma aljába. Rakd ki félbevágott eperszeletekkel a tortaforma oldalát.

    Epres töltelék:

    - Főzd fel fél deci vízzel az eperszemeket.  Ha felfőtt, csökkentsd a hőfokot és egy villával nyomkodd szét az epreket, és főzd pépessé. Ez kb. 5 perc.

    - Egy kis tálban keverd össze a zselatint fél dl vízzel. Hagyd állni 1 percig. Add hozzá az eperpürét és addig keverd, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Tedd hűtőbe.

    - A tejszínhabot verd fel keményre a vaníliával.

    - A sajtkrémbe keverd bele a nyírfacukrot, majd forgasd bele az eperpürét jól keverd össze.

    - Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabhoz, amíg össze nem áll. Kanalazd a krémet a tortaformába, egyengesd el a tetejét majd tedd legalább 3 órára a hűtőbe.

    - Amikor megszilárdul, óvatosan próbáld meg az összeállt krémet egy kés segítségével elválasztani a tortaforma oldalától úgy, hogy az eprek is épségben maradjanak. Ezután vedd le a tortaforma szegélyét.

    Csokimáz:

    Vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a vajat és a széttördelt étcsokoládét. Keverd hozzá a nyírfacukrot és a vanília aromát. Hagyd hűlni, kb. 5-10 percig, amíg kicsit sűrűsödik, de még folyékony marad. Öntsd a torta tetejére, hagyd, hogy lecsöpögjön az oldalán.

    Hagyd állni 20 percig, mielőtt felszeleteled! Néhány szem friss eperrel fel is díszítheted. Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek