tóth gabi
Nemcsak ínycsiklandóan néz ki, de valóban isteni finom ez a diétás epres desszert! Ráadásul nem kell bíbelõdnöd vele, mert sütés nélkül készül! De ami a legjobb: akár este is bátran fogyaszthatod!
Imádod az édességet, de félsz, hogy meghízol tőle? Akkor ezt az álomtortát pont neked találták ki! Kevés benne a szénhidrát, nincs benne cukor, és még sütni sem kell! Az eper pedig a diétázók egyik kedvenc gyümölcse! Gyönyörű látványt nyújt, az íze pedig mennyei! Próbáld ki!
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Csokimázhoz:
Így készítsd:
Tészta:
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kakaóport és a nyírfacukrot. Add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el, majd nyomkodd egy a tortaforma aljába. Rakd ki félbevágott eperszeletekkel a tortaforma oldalát.
Epres töltelék:
- Főzd fel fél deci vízzel az eperszemeket. Ha felfőtt, csökkentsd a hőfokot és egy villával nyomkodd szét az epreket, és főzd pépessé. Ez kb. 5 perc.
- Egy kis tálban keverd össze a zselatint fél dl vízzel. Hagyd állni 1 percig. Add hozzá az eperpürét és addig keverd, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Tedd hűtőbe.
- A tejszínhabot verd fel keményre a vaníliával.
- A sajtkrémbe keverd bele a nyírfacukrot, majd forgasd bele az eperpürét jól keverd össze.
- Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabhoz, amíg össze nem áll. Kanalazd a krémet a tortaformába, egyengesd el a tetejét majd tedd legalább 3 órára a hűtőbe.
- Amikor megszilárdul, óvatosan próbáld meg az összeállt krémet egy kés segítségével elválasztani a tortaforma oldalától úgy, hogy az eprek is épségben maradjanak. Ezután vedd le a tortaforma szegélyét.
Csokimáz:
Vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a vajat és a széttördelt étcsokoládét. Keverd hozzá a nyírfacukrot és a vanília aromát. Hagyd hűlni, kb. 5-10 percig, amíg kicsit sűrűsödik, de még folyékony marad. Öntsd a torta tetejére, hagyd, hogy lecsöpögjön az oldalán.
Hagyd állni 20 percig, mielőtt felszeleteled! Néhány szem friss eperrel fel is díszítheted. Jó étvágyat!