RETRO RÁDIÓ

Ezt a sütés nélküli epres sajttortát büntetlenül eheted

Ezt a sütés nélküli epres sajttortát büntetlenül eheted
Keleti Anita
Szerző
Keleti Anita
Létrehozva2016. 04. 20. 16:43

Nemcsak ínycsiklandóan néz ki, de valóban isteni finom ez a diétás epres desszert! Ráadásul nem kell bíbelõdnöd vele, mert sütés nélkül készül! De ami a legjobb: akár este is bátran fogyaszthatod!

Imádod az édességet, de félsz, hogy meghízol tőle? Akkor ezt az álomtortát pont neked találták ki! Kevés benne a szénhidrát, nincs benne cukor, és még sütni sem kell! Az eper pedig a diétázók egyik kedvenc gyümölcse! Gyönyörű látványt nyújt, az íze pedig mennyei! Próbáld ki!

Hozzávalók (kb. 16 szeletes tortához):

Tésztához:

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál folyékony édesítőszer pl: U1Lovely Sweet
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 7 vagy 8 szem kisebb eper vékonyra szeletelve
  • Epres töltelékhez:

  • 3 bögre szeletelt eper
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 bögre tejszínhab
  • 1 vanília aroma
  • 50 dkg natúr sajtkrém
  • 2 csapott evőkanál nyírfacukor
  • Csokimázhoz:

  • 5 evőkanál vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 kiskanál nyírfacukor
  • Fél vanília aroma
  • Így készítsd:

    Tészta:

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kakaóport és a nyírfacukrot. Add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el, majd nyomkodd egy a tortaforma aljába. Rakd ki félbevágott eperszeletekkel a tortaforma oldalát.

    Epres töltelék:

    - Főzd fel fél deci vízzel az eperszemeket.  Ha felfőtt, csökkentsd a hőfokot és egy villával nyomkodd szét az epreket, és főzd pépessé. Ez kb. 5 perc.

    - Egy kis tálban keverd össze a zselatint fél dl vízzel. Hagyd állni 1 percig. Add hozzá az eperpürét és addig keverd, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Tedd hűtőbe.

    - A tejszínhabot verd fel keményre a vaníliával.

    - A sajtkrémbe keverd bele a nyírfacukrot, majd forgasd bele az eperpürét jól keverd össze.

    - Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabhoz, amíg össze nem áll. Kanalazd a krémet a tortaformába, egyengesd el a tetejét majd tedd legalább 3 órára a hűtőbe.

    - Amikor megszilárdul, óvatosan próbáld meg az összeállt krémet egy kés segítségével elválasztani a tortaforma oldalától úgy, hogy az eprek is épségben maradjanak. Ezután vedd le a tortaforma szegélyét.

    Csokimáz:

    Vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a vajat és a széttördelt étcsokoládét. Keverd hozzá a nyírfacukrot és a vanília aromát. Hagyd hűlni, kb. 5-10 percig, amíg kicsit sűrűsödik, de még folyékony marad. Öntsd a torta tetejére, hagyd, hogy lecsöpögjön az oldalán.

    Hagyd állni 20 percig, mielőtt felszeleteled! Néhány szem friss eperrel fel is díszítheted. Jó étvágyat!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.