Létrehozva: 2016.04.11.

Diétázol? Így készíts egyszerűen zöldségből tésztát!

A diétázók egyik legnagyobb problémája, hogy kiiktassák étrendjükbõl a tésztát. Íme, egy remek módszer, hogyan készíts zöldségekbõl diétás finomságokat. Elsõre talán meglepõ lehet, de ha kipróbálod, biztos, hogy imádni fogod.

A tésztához használhatsz cukkinit, répát, uborkát, de céklából vagy karalábéból is készíthetsz spagetti formájú zöldség-tésztát.

Szükséged lesz egy kézi zöldséghámozóra vagy kézi zöldségcsíkozóra, de létezik tekerhető spirálozó is, amivel spirál alakúra vághatod a zöldséget.  Az eredmény látványos és ízletes lesz egyszerre.

Cukkini-tészta szezámmaggal és mentával

Ízletesebbé teheted a nyers zöldséget magokkal és friss fűszernövényekkel. A zöld fűszerek adják a nyers zöldséges ételek ízét-zamatát. Bátran kísérletezhetsz velük, a mennyiségekkel viszont vigyáznod kell az intenzitásuk miatt!

Padlizsán-tészta csicseriborsóval és szárított paradicsommal

A cukkinivel ellentétben a padlizsánt mindenképpen hámozd meg, mielőtt felcsíkozod! A padlizsánszalagokat megpiríthatod egy kis olívaolajon.

Sárgarépa-tészta petrezselyemmel és kesudióval

Uborka-tészta paradicsommal, olívabogyóval és bazsalikommal

Aki a zöldség ízét túl erősnek találja, néhány percig főzheti a “tésztát” fogyasztás előtt. Leszűrés után a zöldségcsíkok ugyanis semlegesebb ízűvé válnak és állaguk is puhább lesz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek