tóth gabi
A diétázók egyik legnagyobb problémája, hogy kiiktassák étrendjükbõl a tésztát. Íme, egy remek módszer, hogyan készíts zöldségekbõl diétás finomságokat. Elsõre talán meglepõ lehet, de ha kipróbálod, biztos, hogy imádni fogod.
A tésztához használhatsz cukkinit, répát, uborkát, de céklából vagy karalábéból is készíthetsz spagetti formájú zöldség-tésztát.
Szükséged lesz egy kézi zöldséghámozóra vagy kézi zöldségcsíkozóra, de létezik tekerhető spirálozó is, amivel spirál alakúra vághatod a zöldséget. Az eredmény látványos és ízletes lesz egyszerre.
Ízletesebbé teheted a nyers zöldséget magokkal és friss fűszernövényekkel. A zöld fűszerek adják a nyers zöldséges ételek ízét-zamatát. Bátran kísérletezhetsz velük, a mennyiségekkel viszont vigyáznod kell az intenzitásuk miatt!
A cukkinivel ellentétben a padlizsánt mindenképpen hámozd meg, mielőtt felcsíkozod! A padlizsánszalagokat megpiríthatod egy kis olívaolajon.
Aki a zöldség ízét túl erősnek találja, néhány percig főzheti a “tésztát” fogyasztás előtt. Leszűrés után a zöldségcsíkok ugyanis semlegesebb ízűvé válnak és állaguk is puhább lesz.