RETRO RÁDIÓ

Diétázol? Így készíts egyszerűen zöldségből tésztát!

Diétázol? Így készíts egyszerűen zöldségből tésztát!
A
Szerző
A
Létrehozva2016. 04. 11. 14:23

A diétázók egyik legnagyobb problémája, hogy kiiktassák étrendjükbõl a tésztát. Íme, egy remek módszer, hogyan készíts zöldségekbõl diétás finomságokat. Elsõre talán meglepõ lehet, de ha kipróbálod, biztos, hogy imádni fogod.

A tésztához használhatsz cukkinit, répát, uborkát, de céklából vagy karalábéból is készíthetsz spagetti formájú zöldség-tésztát.

Szükséged lesz egy kézi zöldséghámozóra vagy kézi zöldségcsíkozóra, de létezik tekerhető spirálozó is, amivel spirál alakúra vághatod a zöldséget.  Az eredmény látványos és ízletes lesz egyszerre.

Cukkini-tészta szezámmaggal és mentával

Ízletesebbé teheted a nyers zöldséget magokkal és friss fűszernövényekkel. A zöld fűszerek adják a nyers zöldséges ételek ízét-zamatát. Bátran kísérletezhetsz velük, a mennyiségekkel viszont vigyáznod kell az intenzitásuk miatt!

Padlizsán-tészta csicseriborsóval és szárított paradicsommal

A cukkinivel ellentétben a padlizsánt mindenképpen hámozd meg, mielőtt felcsíkozod! A padlizsánszalagokat megpiríthatod egy kis olívaolajon.

Sárgarépa-tészta petrezselyemmel és kesudióval

Uborka-tészta paradicsommal, olívabogyóval és bazsalikommal

Aki a zöldség ízét túl erősnek találja, néhány percig főzheti a “tésztát” fogyasztás előtt. Leszűrés után a zöldségcsíkok ugyanis semlegesebb ízűvé válnak és állaguk is puhább lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.