tóth gabi
Olyat ennél vacsorára, amitõl biztosan nem rakódik rád súlyfelesleg? Esetleg valami egészséges nassolni valóra vágysz chips helyett? Ezt próbáld ki, nem fogod megbánni!
A paprika sok vizet és kevés szénhidrátot tartalmaz, éppen ezért nyugodtan eheted akkor is, ha éppen diétázol. Rendkívül egészséges, hiszen C-vitaminban és A-provitaminban gazdag zöldség. Zöld színű változata kétszer, míg a piros háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Többek között emésztést segítő és vízhajtó hatása is van. A népi orvoslás szerint fáradtság, vérszegénység, végtagízületi fájdalmak esetén hasznos a fogyasztása, és a skorbut megelőzésére is kiválóan alkalmas.
Ehhez az étvágygerjesztő finomsághoz alig kell néhány hozzávaló, ráadásul semmi perc alatt el is készítheted. Nincs benne cukor, nincs benne liszt, teljesen egészséges étel. Így egyáltalán nem kell félned attól, hogy elhízol! Fogyaszthatod vacsorára, de chips helyetti nassolni is kitűnően alkalmas. Ha meglátod, azonnal megkívánod!
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Béleld ki a tepsit sütőpapírral, vékonyan kend át egy kis olajjal.
- Töltsd meg a félbe vágott paprikákat a krémsajttal, majd helyezd őket a sütőpapírra.
- Szórd rá a tetejére a reszelt sajtot és az apróra vágott bacont.
- Kb. 15-20 percig süsd, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad a tetején.
- Tálalhatod melegen, de hűtve is fogyasztható.
Jó étvágyat!