tóth gabi
A fogyókúra alatt sem kell lemondanod a nokedlirõl, palacsintáról vagy a kenyérrõl! Süssél-fõzzél a csodaliszttel, nemcsak túlsúlyodtól szabadulhatsz meg, de komoly betegségeket is megelõzhetsz így.
A profi diétázók tudják, hogy nem elegendő csak az ételek szénhidrát tartalmát ellenőrizni, ugyanolyan fontos a glikémiás indexre (GI) is figyelmet fordítani!
A GI azt mutatja meg, hogy milyen gyorsan és tartósan emeli meg a vércukorszintedet az adott élelmiszer. Ha diétázol, érdemes a minél alacsonyabb GI-ű élelmiszereket keresned, mivel ezek kevésbé emelik a vércukorszintedet!
Számos kutatás bizonyította, hogy az alacsony szénhidrát tartalmú GI élelmiszerek tartós fogyasztása kedvezően hat az egészségedre és a testsúlyodra!
Fogyókúra alatt nem kell lemondanod tiltólistán lévő kenyérről, nokedliről, palacsintáról, ha a fehér lisztet az egészséges táplálkozás egyik fő jolly jokerével, a zabpehellyel helyettesíted.
A zabpehelyliszt glikémiás indexe ugyanis jóval alacsonyabb, mint a fehér liszté.
A zabpehelynek számos pozitív hatása van a szervezetre, ezenkívül élettani szempontból fontos alkotóelemeket; fehérjéket, rostokat, természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz!
Készíts kenyeret zabpehelyliszből! Sokkal egészségesebb, mint a fehér liszt, remekül illeszkedik a diétás étrendbe és glutén érzékenyek is fogyaszthatják!
Zabpehelyliszt készen kapható a boltokban, azonban zabpehelyből egy kávé, vagy konyhai daráló segítségével magad is egyszerűen elkészítheted.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Tippek: