tóth gabi
A sárgarépa a magyar konyha mostohagyereke, hiszen jóformán csak levesekbe és salátákba használjuk. Pedig ez a zöldség sokkal sokoldalúbb: sütve is nagyon finom és akár diétás lepényt is készíthetsz belõle.
A sárgarépát érdemes lenne sokkal többször fogyasztani, mert rengeteg béta-karotint tartalmaz, amelyet a szervezet át tud alakítani A-vitaminná, s így erősíti a látásunkat és fiatalítja meg a bőrünket. Ráadásul ez a zöldség egy édeskés, de mégis diétás finomság. Pillanatok alatt süthetsz belőle egy kis kenyérpótlót. Alacsony szénhidrát tartalma miatt gyakorlatilag bármikor fogyaszthatod.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Keverd össze a hozzávalókat és formázz belőle kis gombócokat, amelyeket egyesével lapíts el a sütőpapíron.
Süsd az egyik felét 10 percig majd óvatosan fordítsd meg és a másik felét is pirítsd 5 percig.