Létrehozva: 2016.03.04.

Életmentő ötlet diétázóknak: így tudsz répából gyorsan kenyeret sütni

A sárgarépa a magyar konyha mostohagyereke, hiszen jóformán csak levesekbe és salátákba használjuk. Pedig ez a zöldség sokkal sokoldalúbb: sütve is nagyon finom és akár diétás lepényt is készíthetsz belõle.

A sárgarépát érdemes lenne sokkal többször fogyasztani, mert rengeteg béta-karotint tartalmaz, amelyet a szervezet át tud alakítani A-vitaminná, s így erősíti a látásunkat és fiatalítja meg a bőrünket. Ráadásul ez a zöldség egy édeskés, de mégis diétás finomság. Pillanatok alatt süthetsz belőle egy kis kenyérpótlót. Alacsony szénhidrát tartalma miatt gyakorlatilag bármikor fogyaszthatod.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 1/2 bögre apróra reszelt sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1/2 bögre reszelt sajt
  • 3 evőkanál gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, vagy paleo liszt
  • só, bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    Keverd össze a hozzávalókat és formázz belőle kis gombócokat, amelyeket egyesével lapíts el a sütőpapíron.

    Süsd az egyik felét 10 percig majd óvatosan fordítsd meg és a másik felét is pirítsd 5 percig.

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek