tóth gabi
Hamarosan itt a húsvét és már most azon töröd a fejed, milyen diétás finomsággal lephetnéd meg a családodat? Mutatunk egy remek receptet, amivel nem kell sokat pepecselned!
Az avokádót sokan a zöldségek közé sorolják, de termését mégis gyümölcsnek tartják. Gasztronómiailag azonban talán akkor a leghelyesebb a besorolás, ha azt mondjuk, az avokádó egy zöldség ízű, fantasztikusan sokoldalú gyümölcs, ami nem csak sósan, de édesen is megállja a helyét.
Ez a finomság remekül lúgosít, gazdag egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokban, ezért kiváló szív- és érvédő hatású, kiváló fehérjeforrás, így nagyon jó energiaforrás is egyben. Káliumtartalma magasabb a banánénál, de annál sokkal kevesebb cukrot tartalmaz.
Kalóriatartalma nem kevés, ám ez “jó kalória”, segít a fogyásban, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Tedd a kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat egy késes aprítóba és keverd krémes állagúra. Formázz belőle kis golyókat és hempergesd meg a kókuszreszelékben.
Keserű kakaóporba forgatva is nagyon finom!