Túrópizzáért bolondulnak a magyar diétázók, hasít a neten az új recept!

Végre egy szuper ötlet a hizlaló pizzatészta helyettesítésére! Ez a pizza tényleg nem hizlal! Az is biztos, hogy nem kamukaja: a túrópizza õrületet Norbi rajongói indították el, õk pedig mindent tudnak a szénhidrátokról!

A diétában a kenyérfélékről kell elsőként lemondani, a  pizza viszonylatában talán a legnehezebb De nagyon leleményes ötletek születnek, a karfiolalapú pizza után új ötlet tarol a neten. Most ugyanis mindenki túrópizzát süt, futótűzként terjed a recept. Az elkészült műveket lefotózzák és büszkén mutatják egymásnak a diétázók, főként az Update rendszer hívei. A képek, illetve a kommentek azt igazolják: igenis működik a túró alapú pizza, sőt nagyon is finom!

Az új diétás pizza

tésztájában túró helyettesíti a liszt jelentős részét, így szénhidráttartalma a hagyományos változatokhoz képest lényegesen kisebb.

További szénhidrátcsökkentést jelent a tésztába kerülő kevéske liszt alternatív helyettesítése zabkorpával, zabpehellyel vagy Norbi liszttel.

Az, hogy ki tette föl elsőként a receptet, nehéz visszakövetni, többen Lengyel Viktóriát jelölték meg ötletgazdaként. Íme a recept, melyért megőrülnek Norbi hívei:

Túrópizza

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g túró
  • 1 ek zabpehely vagy Norbi liszt
  • 4 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • só, bors, 1/2 tk. oregano.
  •  

    Így készítsd:

    Dolgozd össze a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tedd be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni.

    A tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírral megkenheted a sütőpapírt,mert eléggé ragadós.

    Következik az elősütés: tedd a tésztát 10-12 percre a sütőbe.

    Vedd ki a félig kész pizzádat a sütőből, ekkor mehet rá minden jó, amit szeretsz. Sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna, paradicsom stb...

    Kb. 20 perc alatt, 200 fokon süsd készre a pizzát, isteni finom és nem hizlal!

    Íme néhány Facebook komment, vélemény a túrópizzáról:

    "Nekem nem volt túróízű a tészta egyáltalán. A  tészta puha volt és nem mállott szét. Kézben tartva simán lehetett enni, nem esett szét." (Szimonetta)

    "A több szósz és a több fűszer elveszi a túró jellegzetes ízét." (Renáta)

    "Kicsit több fűszert elbírt volna az alap, de igazán finom lett. Igaz, csaltam, mert a feltétek közt akad némi 3-as kódú is, de a kísérlet kedvéért belefért." (Norbert)

    Mindenki elégedett a túrópizzával, hiszen tényleg vigyáz a vonalakra. Némi kritika csak a feltéteket érte. Többen ugyanis kukoricát is használtak, ami este már nem fogyasztható az Update rendszer szerint, Norbi valószínűleg ráncolja is a homlokát.

    Egy bátor fogyókúrázó azonban megvédte a kukoricát:

    "A kukorica egy érdekes zöldség. Ha zöldségként, szemesen esszük, többnyire nem rágjuk szét. A gyomorsav nem tudja szétszedni a héját, így egy az egyben nem szívódik fel a ch belőle. Igazából akkor kell vigyázni, ha daraként vagy lisztként kerül az ételbe, mert akkor gyorsan hasznosuló ch lesz belőle..."

    Próbáltad már a diétás pizzás csigát? Az is nagyon finom!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!