kulcsár edina
A cukor elhagyása nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a finomságokról! Egészséges alapanyagokból is isteni süteményeket készíthetsz! Kóstold meg ezt, és többé nem vágysz majd töményen cukros pékárukra!
Édes élet cukor nélkül is lehetséges! Ha elhagyod a cukrot és visszaszorítod a lisztet, még nem kell lemondanod kedvenceidről! Meg is mutatjuk azt a tökéletes süteményt, ami erről téged is biztosan meggyőz. Imádni fogod! Az egészség mindennél fontosabb!
Knap Daniella receptje
(kb 6-8db nagyobb csigához)
Tészta:
Töltelék:
50 g olvasztott vaj /olvasztott kókuszzsír
30 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva
20 g (1cs) Update cinnamon sweet porrá darálva
10 g Update vaníliás pudingpor
2-3 tk fahéj
Öntet:
100 g mascarpone vagy natúr krémsajt
30 g tej
25 g porrá darált Update Zero calories édesítő
1/2 vaníliarúd kikapart magja
Így készítsd:
1. A tészta száraz hozzávalóiban morzsold el a vajat, add hozzá a tejet és az édesítőt, gyúrd össze. A sütőt kapcsold be 180 fokra.
2. A fahéjas töltelékhez egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat.
3. A tésztát, nyújtsd téglalap alakúra éskend meg a fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel és vágd 6-8 részre a tekercset. A csigákat sorakoztasd tálcára, majd borítsd le egy műanyag dobozzal. Meleg helyen 30 percig keleszd.
4. Az idő leteltével, amikor már szép nagyra megkeltek, a csigákat óvatosan emeld át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe, kb. 15-20 perc alatt készre sül az illatos süti!
5. Közben készítsd el a tetejükre az öntetet: keverd krémesre a mascarponét a porrá darált édesítővel, a rúd vanília kikapart belsejével és a tejjel.
6. A kész a csigák tetejét még melegen kend át a krémes öntettel. Végül hints kevés fahéjat a sütikre!
Tippek:
- Kenyérsütőgépben dagasztva levegősebb lesz a tészta!
- Dagasztás után egyből formázd, töltsd és keleszd! Reform lisztes tésztának nem tesz jót az átgyúrás és újabb kelesztés! Furcsa, de úgy töményebb lesz.
- Nagyobb hőálló tálban is sütheted a csigákat, így nem különálló sütik lesznek, sütés közben "egybenőnek".