Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.02.10.

Ez a cukor nélkül készült fahéjas csiga a legjobb napindítód lesz!

A cukor elhagyása nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a finomságokról! Egészséges alapanyagokból is isteni süteményeket készíthetsz! Kóstold meg ezt, és többé nem vágysz majd töményen cukros pékárukra!

 

Édes élet cukor nélkül is lehetséges! Ha elhagyod a cukrot és visszaszorítod a lisztet, még nem kell lemondanod kedvenceidről! Meg is mutatjuk azt a tökéletes süteményt, ami erről téged is biztosan meggyőz. Imádni fogod! Az egészség mindennél fontosabb!

Fahéjas csiga

Knap Daniella receptje


(kb 6-8db nagyobb csigához)

Tészta:

  • 110 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 120 g Update master mix
  • 40 g sikér
  • 280 g langyos tej
  • 50 g lágy vaj
  • 6 ml Update lovely sweet
  • 5 g instant élesztő
  • 1csipet só

  • Töltelék:
    50 g olvasztott vaj /olvasztott kókuszzsír

    30 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva
    20 g (1cs) Update cinnamon sweet porrá darálva
    10 g Update vaníliás pudingpor
    2-3 tk fahéj

    Öntet:
    100 g mascarpone vagy natúr krémsajt
    30 g tej
    25 g porrá darált Update Zero calories édesítő
    1/2 vaníliarúd kikapart magja
     

    Így készítsd:

    1. A tészta száraz hozzávalóiban morzsold el a vajat, add hozzá a tejet és az édesítőt, gyúrd össze. A sütőt kapcsold be 180 fokra.

    2. A fahéjas töltelékhez egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat.

    3. A tésztát, nyújtsd téglalap alakúra éskend meg a fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel és vágd 6-8 részre a tekercset. A csigákat sorakoztasd tálcára, majd borítsd le egy műanyag dobozzal. Meleg helyen 30 percig keleszd.

    4. Az idő leteltével, amikor már szép nagyra megkeltek, a csigákat óvatosan emeld át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe, kb. 15-20 perc alatt készre sül az illatos süti!

    5. Közben készítsd el a tetejükre az öntetet: keverd krémesre a mascarponét a porrá darált édesítővel, a rúd vanília kikapart belsejével és a tejjel.


    6. A kész a csigák tetejét még melegen kend át a krémes öntettel. Végül hints kevés fahéjat a sütikre!


    Tippek:

    - Kenyérsütőgépben dagasztva levegősebb lesz a tészta!
    - Dagasztás után egyből formázd, töltsd és keleszd! Reform lisztes tésztának nem tesz jót az átgyúrás és újabb kelesztés!  Furcsa, de úgy töményebb lesz.
    - Nagyobb hőálló tálban is sütheted a csigákat, így nem különálló sütik lesznek, sütés közben "egybenőnek".

     

                                        

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek