RETRO RÁDIÓ

Ez a cukor nélkül készült fahéjas csiga a legjobb napindítód lesz!

Ez a cukor nélkül készült fahéjas csiga a legjobb napindítód lesz!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 02. 10. 08:21

A cukor elhagyása nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a finomságokról! Egészséges alapanyagokból is isteni süteményeket készíthetsz! Kóstold meg ezt, és többé nem vágysz majd töményen cukros pékárukra!

 

Édes élet cukor nélkül is lehetséges! Ha elhagyod a cukrot és visszaszorítod a lisztet, még nem kell lemondanod kedvenceidről! Meg is mutatjuk azt a tökéletes süteményt, ami erről téged is biztosan meggyőz. Imádni fogod! Az egészség mindennél fontosabb!

Fahéjas csiga

Knap Daniella receptje


(kb 6-8db nagyobb csigához)

Tészta:

  • 110 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 120 g Update master mix
  • 40 g sikér
  • 280 g langyos tej
  • 50 g lágy vaj
  • 6 ml Update lovely sweet
  • 5 g instant élesztő
  • 1csipet só

  • Töltelék:
    50 g olvasztott vaj /olvasztott kókuszzsír

    30 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva
    20 g (1cs) Update cinnamon sweet porrá darálva
    10 g Update vaníliás pudingpor
    2-3 tk fahéj

    Öntet:
    100 g mascarpone vagy natúr krémsajt
    30 g tej
    25 g porrá darált Update Zero calories édesítő
    1/2 vaníliarúd kikapart magja
     

    Így készítsd:

    1. A tészta száraz hozzávalóiban morzsold el a vajat, add hozzá a tejet és az édesítőt, gyúrd össze. A sütőt kapcsold be 180 fokra.

    2. A fahéjas töltelékhez egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat.

    3. A tésztát, nyújtsd téglalap alakúra éskend meg a fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel és vágd 6-8 részre a tekercset. A csigákat sorakoztasd tálcára, majd borítsd le egy műanyag dobozzal. Meleg helyen 30 percig keleszd.

    4. Az idő leteltével, amikor már szép nagyra megkeltek, a csigákat óvatosan emeld át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe, kb. 15-20 perc alatt készre sül az illatos süti!

    5. Közben készítsd el a tetejükre az öntetet: keverd krémesre a mascarponét a porrá darált édesítővel, a rúd vanília kikapart belsejével és a tejjel.


    6. A kész a csigák tetejét még melegen kend át a krémes öntettel. Végül hints kevés fahéjat a sütikre!


    Tippek:

    - Kenyérsütőgépben dagasztva levegősebb lesz a tészta!
    - Dagasztás után egyből formázd, töltsd és keleszd! Reform lisztes tésztának nem tesz jót az átgyúrás és újabb kelesztés!  Furcsa, de úgy töményebb lesz.
    - Nagyobb hőálló tálban is sütheted a csigákat, így nem különálló sütik lesznek, sütés közben "egybenőnek".

     

                                        

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.