Létrehozva: 2016.01.20.

Süss fasírtot olaj nélkül! Szuper ötletet mutatunk

Utálod az átható bûzt a konyhában? Rosszul vagy az olajtól csöpögõ ételektõl, de imádod a fasírtot? Van megoldás! Ezt nézd!

A hagyományos fasírt nagy hátránya az olaj, de ez könnyen kiküszöbölhető, ha sütőben sütöd. Így nem lesz tele a lakás olajszaggal, és sokkal egészségesebb is, hiszen nem szívja magába a rengeteg zsiradékot. Kalóriabevitel szempontjából sem mindegy, hogy készíted, de garantáljuk az ízében sem fogsz csalódni. Láss neki!

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • Így készítsd:

  • A darált húst keverd össze a tojással.
  • Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
  • Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
  • Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
  • Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.
  •  

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek