RETRO RÁDIÓ

Süss fasírtot olaj nélkül! Szuper ötletet mutatunk

Süss fasírtot olaj nélkül! Szuper ötletet mutatunk
B.D.
Szerző
B.D.
Létrehozva2016. 01. 20. 12:06

Utálod az átható bûzt a konyhában? Rosszul vagy az olajtól csöpögõ ételektõl, de imádod a fasírtot? Van megoldás! Ezt nézd!

A hagyományos fasírt nagy hátránya az olaj, de ez könnyen kiküszöbölhető, ha sütőben sütöd. Így nem lesz tele a lakás olajszaggal, és sokkal egészségesebb is, hiszen nem szívja magába a rengeteg zsiradékot. Kalóriabevitel szempontjából sem mindegy, hogy készíted, de garantáljuk az ízében sem fogsz csalódni. Láss neki!

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • Így készítsd:

  • A darált húst keverd össze a tojással.
  • Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
  • Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
  • Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
  • Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.
  •  

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.