Létrehozva: 2016.01.24.

Ilyen az egészséges sült krumpli: mártogasd, ropogtasd!

Annyi rosszat hallunk a sült krumpliról, mégis imádjuk! Szerencsére létezik ez a trükkös módszer, s mindjárt egészségesebb mindenki nagy kedvence, a sült krumpli!

 

Íme, kettős csavarral tettük egészségesebbé a burgonyát! Egyrészt az adag felét vitamindús zöldségekkel helyettesítettük, másrészt a bő olajos sütés helyett tepsis elkészítést alkalmaztunk. Így a zöldséghasáboknak esélyük sincs tocsogósra szívni magukat olajjal, viszont finom ropogósak lesznek. Mindenki imádja, szuper köret az egészséges rántott hús és az egyben sült fasírt mellé is!

Sütőben készült zöldségek házi snidlinges-tejfölös majonézzel

MARTON ADRIENN receptje

Elkészítés: 40 perc

 

Hozzávalók:

1db édesburgonya, héjával együtt hasáb alakúra vágva

1db hagyományos burgonya, héjával együtt hasáb alakúra vágva

2 db petrezselyemgyökér, hosszúkásan, ék alakra vágva

2 db sárgarépa, hosszúkásan, ék alakra vágva

1 db karalábé, héj nélkül, hasáb alakúra vágva

¾  tk. piros paprika

só (min 1tk.) ízlés szerint, bors ízlés szerint

4 ek. olívaolaj (a zöldségekhez)

 

Majonéz hozzávalók:

2 db tojás sárgája

1 dl szőlőmagolaj

½ dl olívaolaj

1 ek. mustár

1 tk. citromlé

2 ek. tejföl

1 ek. reszelt parmezán sajt

2. ek snidling, apróra vágva

 

Így készítsd:

1. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a fekete borssal és a sóval.

2. A felvágott, kétféle burgonyát, sárga- és fehérrépát, illetve a karalábéhasábokat alaposan dörzsöld be a fűszeres olajjal.

3. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Az olajban átforgatott zöldségeket sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsire. Mehet is a sütőbe, 40-45 perc alatt aranybarnára sülnek. Félidőnél érdemes a zöldséghasábokat óvatosan átforgatni.

4. Míg sül a krumpli és a zöldség, készítsd el a majonézt. A tojássárgáját villával keverd össze. Nagyon lassan, szinte cseppenként adagold hozzá az olajat, közben kézi habverővel folyamatosan keverd a masszát.

5. Amikor már sűrű, krém állagú a szósz, keverd hozzá a mustárt és a citromlevet, ízesítsd sóval, borssal. Tálalás előtt add hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot és a snidlinget.

TIPPEK:

  • A tepsiben ne rakd túl közel egymáshoz a zöldséghasábokat, így jobban sülnek!
  • A zöldségek ne legyenek túlságosan olajosak,  mert akkor nem lesz ropogós a külsejük, hanem puha, szivacsos érzetük marad a sütés után is.
  • A majonéz készítésekor ügyelj rá, hogy az olajat lassan, szinte cseppenként adagold a tojássárgákhoz. Ellenkező esetben, nem áll egybe a szósz. Mindig semleges ízű olajat válassz, ha azt akarod, hogy a majonéznek ne legyen domináns íze.
  •         

    Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

    Vagy látogass el a Facebook oldalára!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek