kulcsár edina
Annyi rosszat hallunk a sült krumpliról, mégis imádjuk! Szerencsére létezik ez a trükkös módszer, s mindjárt egészségesebb mindenki nagy kedvence, a sült krumpli!
Íme, kettős csavarral tettük egészségesebbé a burgonyát! Egyrészt az adag felét vitamindús zöldségekkel helyettesítettük, másrészt a bő olajos sütés helyett tepsis elkészítést alkalmaztunk. Így a zöldséghasáboknak esélyük sincs tocsogósra szívni magukat olajjal, viszont finom ropogósak lesznek. Mindenki imádja, szuper köret az egészséges rántott hús és az egyben sült fasírt mellé is!
Sütőben készült zöldségek házi snidlinges-tejfölös majonézzel
MARTON ADRIENN receptje
Elkészítés: 40 perc
Hozzávalók:
1db édesburgonya, héjával együtt hasáb alakúra vágva
1db hagyományos burgonya, héjával együtt hasáb alakúra vágva
2 db petrezselyemgyökér, hosszúkásan, ék alakra vágva
2 db sárgarépa, hosszúkásan, ék alakra vágva
1 db karalábé, héj nélkül, hasáb alakúra vágva
¾ tk. piros paprika
só (min 1tk.) ízlés szerint, bors ízlés szerint
4 ek. olívaolaj (a zöldségekhez)
Majonéz hozzávalók:
2 db tojás sárgája
1 dl szőlőmagolaj
½ dl olívaolaj
1 ek. mustár
1 tk. citromlé
2 ek. tejföl
1 ek. reszelt parmezán sajt
2. ek snidling, apróra vágva
Így készítsd:
1. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a fekete borssal és a sóval.
2. A felvágott, kétféle burgonyát, sárga- és fehérrépát, illetve a karalábéhasábokat alaposan dörzsöld be a fűszeres olajjal.
3. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Az olajban átforgatott zöldségeket sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsire. Mehet is a sütőbe, 40-45 perc alatt aranybarnára sülnek. Félidőnél érdemes a zöldséghasábokat óvatosan átforgatni.
4. Míg sül a krumpli és a zöldség, készítsd el a majonézt. A tojássárgáját villával keverd össze. Nagyon lassan, szinte cseppenként adagold hozzá az olajat, közben kézi habverővel folyamatosan keverd a masszát.
5. Amikor már sűrű, krém állagú a szósz, keverd hozzá a mustárt és a citromlevet, ízesítsd sóval, borssal. Tálalás előtt add hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot és a snidlinget.
TIPPEK:
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook oldalára!