tóth gabi
Gyönyör három rétegben, ez itt a lényeg! Ráadásul miközben ezt a finomságot kanalazod, lelkiismeret-furdalást sem kell érezned. Nem tettünk bele cukrot, így biztosan nem hizlal!
(Knap Daniella receptje)
Három réteg gyönyör - így lehetne tömören megfogalmazni ennek a fantasztikus finomságnak a lényegét.
1. Kekszes réteg:
2 cs kímélő csokis keksz (pl. Update)
3 ek pirított mandula szelet
5 dkg étbevonó
2. Krémes réteg:
250 g mascarpone
édesítőszer ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy 3/4 kupak Update Lowely Sweet)
1 dl tejszín
1/2 mk vanília őrlemény
3. Meggyes réteg:
250 g kimagozott meggy
1,5 dl kevés víz
édesítőszer, ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy Update)
Így készítsd:
Törd össze a kekszet, keverd a morzsába a pirított mandula szeleteket és a lereszelt csokit. A keveréket oszd szét a poharakba.
A behűtött tejszínből verj habot, és forgasd bele az édesítővel és vaníliával felturbózott mascarponéba. Ebből a krémből kanalazz egy réteget a kekszmorzsalékra, majd a poharakat tedd be a hűtőbe.
Közben magozd ki a meggyet, majd a gyümölcsöt kevés víz hozzáadásával főzd össze az édesítővel. Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá 1 tk. tápiókakeményítőt is. Amint sűrűsödni kezd a meggyragu, húzd le az edényt a tűzről, hagyd hűlni.
A meggyragut kanalazd a sajtkrémes rétegre, és a pohárkrémet még legalább egy órára tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor egy-egy szem meggyel díszítsd.
Ha imádod a meggyet és nem bízol a cukros bolti megoldásokban, jobb, ha magad teszed el télire a gyümölcsöt. Készíts kompótokat, de akár le is fagyaszthatod. Ha pedig van türelmed hozzá, készíts isteni meggylekvárt. Mutatjuk a cukor nélküli lekvár receptet! Hajrá!