Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.22.

Így készítik az olasz nők a sárgabaracklekvárt, zseniális ez a recept

Íme, az olasz háziasszonyok trükkje, ezt neked is ismerned kell! Tökéletes lesz a sárgabaracklekvár!

Szerző Sors Edina

Az olasz háziasszonyok sárgabaracklekvárja három összetevőből áll, elkészíteni roppant egyszerű, de ami a lényeg: nagyon ízletes. Gyümölcs, citromlé, és cukorból kerül bele. A citromlé savassága a cukorral együttműködve természetes pektint alkot, ez az anyag pedig természetes módon akadályozza meg a baktériumok szaporodását. Így az olaszok nem tesznek a lekvárba se zselésítőt, se tartósítószert. Másrészt a szokásos sterilizálást is elhagyják. Mutatjuk a receptet:

Jar,Of,Tasty,Apricot,Jam,On,Table
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 3 kg friss, érett sárgabarack
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 2,5 csésze cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sárgabarackot, magozd ki és a gyümölcshúst aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű edénybe. Ezután add hozzá a cukrot és a citromlevet. 
  2. Az edényt közepesen alacsony lángon tedd fel főni, majd amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről (20-25 perc). Botmixerrel finomíts a lekvár állagán. Kanalazd le a tetején lévő habot.
  3. Öntsd a lekvárt tiszta üvegekbe. Az üveget előtte nem kell sterilizálni, mert megy majd lekvárral együtt a mélyhűtőbe. Csak annyi lekvárt mérj az üvegekbe, hogy a tető és a lekvár szintje között legalább 1 cm-nyi hézag maradjon. Az üvegek tetejét szorosan zárd le. 
  4. Hagyd állni a lekvárt 12-24 órára. Utána mehet a fagyasztóba.
  5. Amikor ennél a lekvárból, tegyél egy üveggel a konyhapultra, másnap reggelre szépen kienged. A már felnyitott üveget hűtőben tárold. 3-4 napig friss, üde és illatos marad a lekvár. 

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a lekvár úgy is isteni finom lesz, ha nem fagyasztod le és a szokásos sterilizálást, valamint a dunsztolást alkalmazod, amikor elteszed. Ebben az esetben a baracklekvár helye a kamrában lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek