RETRO RÁDIÓ

Így készítik az olasz nők a sárgabaracklekvárt, zseniális ez a recept

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 22. 11:30

Íme, az olasz háziasszonyok trükkje, ezt neked is ismerned kell! Tökéletes lesz a sárgabaracklekvár!

Az olasz háziasszonyok sárgabaracklekvárja három összetevőből áll, elkészíteni roppant egyszerű, de ami a lényeg: nagyon ízletes. Gyümölcs, citromlé, és cukorból kerül bele. A citromlé savassága a cukorral együttműködve természetes pektint alkot, ez az anyag pedig természetes módon akadályozza meg a baktériumok szaporodását. Így az olaszok nem tesznek a lekvárba se zselésítőt, se tartósítószert. Másrészt a szokásos sterilizálást is elhagyják. Mutatjuk a receptet:

Jar,Of,Tasty,Apricot,Jam,On,Table
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 3 kg friss, érett sárgabarack
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 2,5 csésze cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sárgabarackot, magozd ki és a gyümölcshúst aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű edénybe. Ezután add hozzá a cukrot és a citromlevet. 
  2. Az edényt közepesen alacsony lángon tedd fel főni, majd amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről (20-25 perc). Botmixerrel finomíts a lekvár állagán. Kanalazd le a tetején lévő habot.
  3. Öntsd a lekvárt tiszta üvegekbe. Az üveget előtte nem kell sterilizálni, mert megy majd lekvárral együtt a mélyhűtőbe. Csak annyi lekvárt mérj az üvegekbe, hogy a tető és a lekvár szintje között legalább 1 cm-nyi hézag maradjon. Az üvegek tetejét szorosan zárd le. 
  4. Hagyd állni a lekvárt 12-24 órára. Utána mehet a fagyasztóba.
  5. Amikor ennél a lekvárból, tegyél egy üveggel a konyhapultra, másnap reggelre szépen kienged. A már felnyitott üveget hűtőben tárold. 3-4 napig friss, üde és illatos marad a lekvár. 

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a lekvár úgy is isteni finom lesz, ha nem fagyasztod le és a szokásos sterilizálást, valamint a dunsztolást alkalmazod, amikor elteszed. Ebben az esetben a baracklekvár helye a kamrában lesz.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.