Létrehozva: 2023.07.22.

Így készítik az olasz nők a sárgabaracklekvárt, zseniális ez a recept

Íme, az olasz háziasszonyok trükkje, ezt neked is ismerned kell! Tökéletes lesz a sárgabaracklekvár!

Szerző Sors Edina

Az olasz háziasszonyok sárgabaracklekvárja három összetevőből áll, elkészíteni roppant egyszerű, de ami a lényeg: nagyon ízletes. Gyümölcs, citromlé, és cukorból kerül bele. A citromlé savassága a cukorral együttműködve természetes pektint alkot, ez az anyag pedig természetes módon akadályozza meg a baktériumok szaporodását. Így az olaszok nem tesznek a lekvárba se zselésítőt, se tartósítószert. Másrészt a szokásos sterilizálást is elhagyják. Mutatjuk a receptet:

Jar,Of,Tasty,Apricot,Jam,On,Table
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 3 kg friss, érett sárgabarack
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 2,5 csésze cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sárgabarackot, magozd ki és a gyümölcshúst aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű edénybe. Ezután add hozzá a cukrot és a citromlevet. 
  2. Az edényt közepesen alacsony lángon tedd fel főni, majd amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről (20-25 perc). Botmixerrel finomíts a lekvár állagán. Kanalazd le a tetején lévő habot.
  3. Öntsd a lekvárt tiszta üvegekbe. Az üveget előtte nem kell sterilizálni, mert megy majd lekvárral együtt a mélyhűtőbe. Csak annyi lekvárt mérj az üvegekbe, hogy a tető és a lekvár szintje között legalább 1 cm-nyi hézag maradjon. Az üvegek tetejét szorosan zárd le. 
  4. Hagyd állni a lekvárt 12-24 órára. Utána mehet a fagyasztóba.
  5. Amikor ennél a lekvárból, tegyél egy üveggel a konyhapultra, másnap reggelre szépen kienged. A már felnyitott üveget hűtőben tárold. 3-4 napig friss, üde és illatos marad a lekvár. 

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a lekvár úgy is isteni finom lesz, ha nem fagyasztod le és a szokásos sterilizálást, valamint a dunsztolást alkalmazod, amikor elteszed. Ebben az esetben a baracklekvár helye a kamrában lesz.

 

origo.hu

Jelentős államok vezetőivel tárgyalt Vlagyimir Putyin

origo.hu

Drámai bejelentés: Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

magyarnemzet.hu

Itt a világháború, EU-ország katonái mennek Ukrajnába

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

magyarnemzet.hu

Ezt mondta Neuer az óriási potyája után, ami a Bayern kiesésébe került

mandiner.hu

Magyar Péter eddigi „munkássága” – ezt érte el a baloldal új reménysége

travelo.hu

Kifogták a világ egyik legvérszomjasabb cápáját az Adriából

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

„Könnyek szöktek a szemembe” – Szoboszlai hódolója meghatotta Kloppot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Mohásodik a füved a kertben? Ezzel a trükkel tüntetheted el

OTTHONKA

Barnul a muskátlid levele? Mutatjuk, hogyan mentsd meg!

OTTHONKA

Ebbe a luxuslakásba csak beköltözni kell!

OTTHONKA

Kukacos lesz-e idén a cseresznye, különös megállapítást tett egy gazda