ÉLETMÓDI

Szénné keresi magát a lakásában kertészkedő pasas

A koronavírus csinált szerencsét az Angliában élő Tony Le-Brittonnak. A férfi korábban is imádott növényekkel foglalkozni, de a karantén óta ez lett a fő tevékenység életében. Olyan pálmaházat rittyentett a nappalijába, hogy mindenki csodálja!
  • Szerző: D.K.

Az alig 30 éves, Cheltenham- i illetőségű Tony Le-Britton szobakertészete nemcsak tetszetős, hanem igencsak értékes is. Olyannyira, hogy busás megélhetést biztosít számára, amiből a fiatalember már a jövőjét tervezgeti. Hogy miként lehetséges mindez? A válasz nagyon egyszerű: a botanikáért rajongó Tony alapos munkával a világ legkülönlegesebb fajait gyűjtötte össze. Ezeket aztán tovább szaporítja, majd a csodapalántákat jó pénzért adja tovább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

Genetikai mutánsok
Az eredetileg frizurafotózásból élő férfi állítása szerint olyan különleges növények is szerepelnek a gyűjteményében, amikről a botanikai szakkönyvek említést sem tesznek.

Fotó: Instagram

Ilyen például a Rhaphidophora Tetrasperma Variegata egy speciális altípusa. Ez a növény sokaknak ismerős lehet, hiszen kertészetekben kapható. De nem ez az altípus, mely valójában genetikai mutáció révén jött létre és rendkívül ritka. Hozzáértő szakemberek számára ez különös érték, így hajlandók elképesztő magas árat fizetni egy-egy leszaporított palántáért.

Ide a szaporulatot!

Fotó: Instagram

A már említett Rhadipolából eddig 3 példányt értékesített Tony, és 12 ezer fontot, azaz majdnem 5 millió forintot kasszírozott értük, darabonként! De ne gondoljuk azt, hogy lasszóval fogja a bolondokat, akik passzióból dobják ki a cserepes növényekre a pénzüket: sorban állnak a megrendelők a szaporulatért! „Mintha csak a pénzfát ültettem volna el. Olyan, mint a mesében…” – fejtegette újságíróknak sejtelmesen saját sztoriját a szobakertész Tony.

Ő lenne Frankenstein?
Növényi különlegességeit a férfi Instagram oldalán teszi közzé nap mint nap, így bárki megcsodálhatja őket.

Fotó: Northfoto

Nem is csoda, hogy a gyönyörű felvételek miatt Tony hatalmas rajongótáborra tett szert az interneten. Igaz ugyanakkor, hogy a bizarr növényeket ábrázoló képei nem ritkán felkavarják az állóvizet. Sokan egyenesen arra tippelnek, hogy az egykori frizurafotós maga piszkálgatja trópusi növényeinek génkészletét. Az egyik hozzászóló Frankensteinnek nevezte. Az igazságot persze csak ő maga tudja… egy biztos: ha ilyen jól megy továbbra is a biznisz, éhen halni nem fog!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?