OTTHONKA

Se föld, se cserép: 2018 újdonsága a szuperigénytelen szobanövény

Ha szeretnél növényeket a lakásba, de abszolút kezdő vagy, esetleg nem érsz rá rendszeresen metszetni és átültetni őket, akkor neked találták ki ezt a csodát! Erre a növényre alig kell odafigyelni, mégis csodaszépen növekszik, és díszíti a lakásodat!
  • Szerző: Ripost

Egy növény, amit nem kell locsolni, tápoldatozni, átültetni, és nem műanyag? A tillandsiák közé tartozó, légnövénynek alig vannak igényei, hanyag ápolással tönkretenni szinte lehetetlen, ráadásul csodásan díszíti a lakást.

Nálunk is egyre elterjedtebbek ezek a különleges növények, sikerük titka nyilván az, hogy nem koszolnak, és nagyon kevés vízzel beérik.  Rendkívül életképesek, a sivatagtól kezdve az esőerdőkig mindenhol megtalálhatók: egyaránt bírják a párát és a száraz levegőt is – utóbbit, ha megfelelően vannak öntözve.

 

Ricki Franklin (@rickibwboss) által megosztott bejegyzés,

A természetben a hajnali harmatból nyerik a vizet, így elég hetente egyszer-egyszer lepermetezni őket. Ideális azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy rendszeresen ápolják a növényeiket, ugyanakkor szeretnének zöld színt a lakásba. A tillandsiát bármelyik helyiségbe teheted, ha kap elég fényt, mindenhol jól érzi magát!

 

tillyholicsanonymous (@tillyholicsanonymous) által megosztott bejegyzés,

1. Fürdőszoba

Mivel ez a növény a levegőben lévő párából veszi fel a vizet, nagyon boldog lesz, ha a fürdőszobába teszed. Gyökerei csak kapaszkodásra valók, egy kampóra vagy fali szappantartóra is elhelyezhetsz egy-egy tövet, épp úgy, mint bármilyen dekorációs tárgyat. Csakhogy a növénykéid növekedni, gyarapodni fognak, és öröm lesz rájuk nézni zuhanyzás közben.

 

C.K. Sea Weeds (@c.k.seaweeds) által megosztott bejegyzés,

2. Nappali

A legtöbb szobanövény itt van, így feldobja, színesíti a társaságot a falra szerelt légnövény: akár egy üvegvázába, vagy díszes cseréptálba is teheted őket. Nagyszerűen variálhatod a dekorációt a tartójukkal, hiszen nem igényelnek földet.

 

Create Shed (@aliciasuebeeson) által megosztott bejegyzés,

3. Konyha

Itt többnyire fűszernövényeket szoktak nevelni az emberek, de egy két tillandsia elfér a falon. Akár a hűtőre is tehetsz egyet-kettőt mágnessel, de az ablak környékére is akaszthatod őket.

 

My Gracia (@storyofgracia) által megosztott bejegyzés,

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?