SIKK

Nem fut le gyorsan a harisnya, ha ezeket a trükköket ismered

Nincs mese, itt a harisnyaszezon. Különböző minőségben és árban juthatunk a szexinél-szexibb fazonokhoz, de egy biztos, sokat mérgelődünk miattuk. Sokszor ugyanis még az ár sem garancia arra, hogy pillanatok alatt ne szaladjanak fel. Mutatjuk, hogy lesz hosszabb életű ez az egyszerű ruhadarab. 
címkék:
  • Szerző:

 

  1. Ne sajnáljuk, mossuk ki

Bármilyen furcsán hangzik is, de a dobozból kibontva érdemes a harisnyánkat azonnal kimosni. Nem csak higiénikusabb így, de az egyszerű mosás hatására a harisnya szálai megpuhulnak és nem fog az első felhúzáskor tönkremenni. Ajánlott kézzel, nem túl forró vízben átmosni.

  1. A hideg víz csodát tesz

Ha több alkalommal is szeretnénk a használni a fehérneműt, akkor minden használat után áztassuk be hideg vízbe. Így ellenállóbbá tesszük a harisnyát. De a legjobb, ha vásárlás után betesszük a mélyhűtőbe. Így megússzuk, hogy kétnaponta újat kelljen vásárolnunk.

Fotó: 123rf

  1. Segít a lakkozás

A női táska sok mindent rejthet, ami segítségünkre lehet. Mindig legyen nálunk átlátszó körömlakk, vagy hajlakk. Ha megtörtént a baj, és a harisnya felszalad, csípjük össze az ujjainkkal azt a részt a harisnyán, ahol a futás éppen tart. Majd kenjük be körömlakkal, vagy fújjunk rá hajlakkot. Vigyázzunk, hogy a lábunk ne legyen lakkos, ne ragasszuk a bőrünkre a harisnyát.

Végső megoldás

Ha felfutott a harisnya, és olyan helyen, ami már végérvényesen javíthatatlan, túlságosan is látszik, akkor már csak a pótharisnya marad a táskából. Ennek érdekében, akár egy olcsóbb, egyszerű harisnyát érdemes mindig magunkkal hordanunk.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?