OTTHONKA

65 százalékkal csökkenti a szúnyogtámadást ez az ősi japán módszer

A módszer egyszerű és olcsó; nem véletlen, hogy mindenki ki akarja próbálni. Aki bevetette már, azt mondja, hogy érezhetően lecsökkenti a támadni vágyó szúnyogok számát...
címkék:
  • Szerző:

Amint beütött a felmelegedés, megérkeztek a szúnyogok is; nem lehet megúszni csípések nélkül egy kis esti kerti, kiülős beszélgetést. Így senki nem lepődik meg azon, hogy futótűzként kezdett terjedni a neten a japán módszer. A kissé szokatlan eljárást könnyen lehet, hogy már a régmúlt időkben is használták, hiszen mindössze némi alkoholra van hozzá szükség; Japánban a szakét használták erre a célra.

Tévedés ne essék, nem arról van szó, hogy meg kell inni az alkoholt; helyette le kell vele törölni a lábfejet. Ezt ma már alkoholos törlőkendővel a legkönnyebb megoldani. Akik esküsznek a japán módszerre, azt mondják, hogy ha tökéletesen sterilizálod a lábfejedet, sokkal kevesebb szúnyog fog megcsípni: állítólag 65 százalékkal csökken az ólálkodó vérszívók száma.

Lábfej 03

Fotó: Pixabay.com

A szúnyogok ugyanis a közhidelemmel ellentétben nem a fényre, hanem az ember szagára indulnak be. Sokan észrevették már, hogy egy nyári estén elsősorban a lábfejet támadják a vérszívók; hiszen a talpon az izzadás hatására elszaporodnak a baktériumok, és erősebb illatot áraszt, mint a test többi része. Ezért érdemes egy alkoholos kendővel alaposan áttörölni a lábfejet bokától a lábujjakig, de ne maradjon ki az ujjak közötti rész sem.

A módszert imádják az interneten; egymás után töltik fel az emberek a fotókat arról, hogy kipróbálták, és tényleg hatásos. Van, aki azt állítja, hogy amint letörölte a lábát, egyetlen szúnyog se támadta meg, másokat pedig megcsíptek ugyan, de csak egy-kettő. Akadt azért, aki teljesen hatástalannak mondta az alkoholos kendőt, mások az egész elméletet ostobaságnak gondolják, és biztosak benne, hogy nem fogják kipróbálni. Érthető a kételkedés, hiszen annak, hogy kit csípnek jobban a szúnyogok, számos oka van, például a vércsoport vagy az, hogy mit evett legutóbb az áldozat; mégis érdemes kipróbálni a módszert. Vesztenivaló ugyanis nem sok van.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?