OTTHONKA

Nagy fordulatokat tartogat az időjárás: érdemes felkészülni

Lassan november második felébe lépünk, a hőmérsékletek viszont kora őszies időt tükröznek.
címkék:
  • Szerző:

 

Többször felhős időben lehet részünk a hét hátralévő részében, csütörtökön és hétvégén többfelé az eső is ismét eleredhet, alapvetően azonban az ilyenkor átlagoshoz képest jóval enyhébb értékeket mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken a reggeli minimumok nyugaton fegypont közelében alakulhatnak, az Alpokalján fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Keleten ezzel szemben 10 fok felett maradunk, enyhe éjszakákra készülhetünk. Hétvégén mindkét napon 6 és 14 fok között alakulhatnak a minimum-hőmérsékletek, ami jóval enyhébb az ilyenkor átlagoshoz képest. Napközben csütörtökön és pénteken nyugaton még 10 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek, máshol azonban 10-18 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. A hétvége napjain fokozódik a felmelegedés, keleten és délen a 20 fokot is átléphetjük.

Feltámad a szél

A hőmérsékletekkel szoros összefüggésben péntektől ismét erős délkeleties áramlás lesz jellemző hazánkra. Főként vasárnap jelentősen feltámad a szél, sokfelé viharos széllökések is lehetnek.

Napos, felhős időszakok váltják egymást

Csütörtökön keleten lehet több felhő az égen, errefelé átmenetileg kisebb eső, futó zápor kialakulhat, máshol viszont hosszabb időre kisüthet a nap. Pénteken a ködös reggelt követően hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol előfordulhatnak. Szombaton és vasárnap nyugaton ismét előfordulhat kisebb eső, keleten fog többet sütni a nap.

 

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?