OTTHONKA

18 zseniális ötlet, amit egyszerűen minden szülőnek ismernie kell

Rojtos idegzetû és időzavarban lévő szülők, figyelem! Ez a cikk felér egy felmentősereggel!

Ha képes vagy kezelni egy durcáskodást bevágó csemetét vagy megoldani egy bosszantó, visszatérő helyzetet, az valódi győzelem. A megérdemelt jutalom pedig pár perc nyugalom.  

Nézzük, milyen trükkökhöz folyamodnak az állandó fegyelmezésbe belefáradt szülők.

1. PERPATVAR A HÁTSÓ ÜLÉSEN?

Ami sok az sok! A civakodásból legyen elég! Megoldás: Válaszfalat a gyerekülések közé! Nincs több vita.

2. TÚL AKTÍV A GYERKÕC? KÖSD LE!

A célba söprés remek játék, és hasznos is. Szigetelőszalaggal jelölj ki a kövezeten egy négyzetet, ahová a pici takarító lányka vagy fiúcska a seprűvel behúzza a szemetet.

3. FOLYTON ÉDESSÉGÉRT KUTAT?

Trükközd ki a kis kincsvadászt! Csoki, cukor, keksz öltsenek álruhát: rejtsd az édességet kevésbé vonzó csomagolásba, például egy fagyasztott bab zacskójába.

4. ÖSSZEKEVERI A CIPÕKET?

Nehézséget jelent a jobb vagy bal cipő kiválasztása? Egy félbevágott matrica segít! Ha helyesen tolja össze a két cipőt, a két fél arc összeáll a kedves kis állatfigurává.

5. LEPUKKANTAK A BARBIE BABÁK

Kócos a baba? Van megoldás: játsszatok fodrászosat! A jó minőségű hajkondicionáló rendbe teszi Barbie loboncát.

6. UNALMUKBAN LEBONTANÁK A LAKÁST?

Kuckósíts! Készíts nekik függőágyat! Csomózd össze egy használaton kívüli függöny két végét, és vesd át egy asztalon. Az alul kissé lelógó részbe pont bele tudnak a srácok hemperedni.

7. CSÖPÖGÕ JÉGKRÉM, RAGACSOS MANCS

Megelőzheted a balesetet, ha a jégkrém pálcikáját felülről áttolod egy műanyag kávéspohár tetején. A kanál számára kilyukasztott rés épp megfelel a célnak. A kávéstető tányérként felfogja a csepegő fagyit.  

8. SZÖRNYEKTÕL FÉL, NEM TUD ALUDNI?

Adj valódi fegyvert a gyerkőc kezébe: készíts szörnyecske riasztót! Egy üres szórófejes palackot dekorálj ki öntapadós szörnyecskés figurákkal. Töltsd meg vízzel. Illatosíthatod illóolajjal, például borsmentával. Lefekvéskor a bátor kis harcos bespriccelhet egy kis mentesítőt az ágy alá. Alszik majd, mint a bunda!

9. SOHA NINCS ELÉG IDÕ? LESZ!

Készítsetek kartonból játékórát. Mérete, kinézete megegyezhet a fali óráéval. Színes ceruzával oszd sávokra a gyermek napirendjét.  Minden tevékenységnek legyen saját színe. A leckeírás, játék, fürdés, családi vacsora, lefekvés ideje mind kapjon egy saját színt. Így könnyebb igazodni!

10. BABÁVAL STRANDOLNÁL, DE KÉNYELMESEN?

Vigyél magaddal gumírozott lepedőt! Négy, nehezebb csomagot nehezéknek használva feszítsd ki a négy sarkát. Szuper helye lesz a babádnak!

11. PISZOKUL PAZARLÓDIK A VÉCÉPAPÍR

Készíts egy „eddig és ne tovább” feliratot. Ebből tudni fogja a kicsike, meddig húzhatja a tekercset.

12. GYEREKÁGYBÓL ASZTALKA

A kinőtt gyerek ágyból egy ügyes kezű apuka segítségével remek asztalka lehet. Megéri a meló: inkább ezt festékezze össze a csemete, mint a az ebédlőaszt.

13. KREATÍV HINTA

Lusta (na jó: fáradt) apuka ötlete a távolból hajtható hinta. Köss kötelet a hintára, így a söröddel a kezed ügyében, egy nyugágyból is elláthatod az apai kötelességedet.

14. ÖSSZKOMFORTOS BUNKI

Vágj minél nagyobb ablakokat egy óriási kartondoboz oldalaiba. Az ablakokra feszíts szúnyoghálót. Tedd bele a kisdedet, és a doboz tetejét terítsd le egy lepedővel. Kész a legbiztonságosabb szabadtéri játszóka. Szúnyog- és UV-sugárzás mentes.

15. DINNYELÉTÕL RAGACSOS AZ EGÉSZ GYEREK?

Nem muszáj tetőtől talpig megfürdetned dinnyézés után, ha a gyümölcsöt falatnyi szeletekre vágod. Úgy tisztán, ragacsgyártás nélkül meg lehet enni.

16. FOLYTON BEVERI A FEJÉT?

Nem kell aggódnod, ha egy-egy darabka mosogatószivaccsal  befeded a veszélyes sarkokat.

17. KENGURUS KESZTYÛ

Köss egy olyan kesztyűt télire, melyen van egy plusz, rátett zsebecske. Ebbe dughatja kezét a kicsinyed, miközben loholtok az óvodába. A kezét is fogod, melegen is tartod, játékos is. A kicsik imádják. Ha az apuci viszi oviba, ő is fölveheti a kengurus kesztyűt.

18. VÉGTELEN RAJZLAP A FALI FIRKÁKNAK

Ha a gyerekből ideje korán előtör a graffitis hajlam, jaj az elegáns otthonnak! Megelőzheted a falfirkát, egy nagy tekercs  csomagolópapírral. A lelógó végét vezesd át egy üres képkeret mögött. A papír így rögzítve van, és szinte üvölt, hogy firkálják össze. A csemete boldog, a lakás megmenekül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?