ÉLETMÓDI

Megdöbbentő: ilyen időjárás vár minket nyáron

Nem is gondolnád, micsoda nyárnak nézünk elébe.
címkék:

Sokszor május második felében már bőven nyári meleget élvezhetünk. Idén azonban a tavasz valóban szeszélyes arcát mutatta meg: volt részünk bőven hűvös, derűs és nyárias napokban is. Kérdés már csak az, hogy vajon hasonlóan változékony lesz-e az időjárás a következő hónapokban is...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

.
Fotó: Pixabay

A meteorológusok előrejelzése szerint átlagosan meleg időre készülhetünk június első felében. Napsütéses, záporos időszakok és bárányfelhők is kijutnak majd, tehát nem lehet okunk panaszra sem amiatt, hogy túlságosan intenzív hőség, sem pedig amiatt, hogy túlságosan hűvös lenne.

 

 

A hónap második felében viszont elkezd meredeken felfelé kúszni a hőmérő higanyszála, és igazi kánikula köszönt ránk. Nem lesz ritka a 30 fok körüli hőmérséklet, a nappalok pedig többnyire teljesen derűsek lesznek.

 

 

Furcsa módon az enyhülést előreláthatólag éppen július hozza majd el: mintha a két hónap helyet cserélt volna egymással. A kánikulát ígérő június vége után a nyár közepe kellemes, meleg, de kissé enyhébb időjárással vár minket, meglepően gyakori felhőátvonulásokkal, bár ritkán előforduló esővel.

 

 

A nyár vége, augusztus első fele azonban ellentmondást nem tűrően bepótoltatja velünk az igazi és tartós hőséget. Hosszú és kiadós kánikulára számíthatunk, minden bizonnyal hőségriadókra is érdemes felkészülni, és arra, hogy hasznos lesz árnyékossá tennünk a lakásunkat, ha szeretnénk kicsit hűsölni is ezeken a napokon.

 

fotók: accuweather

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?