RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ez a gyümölcs a legjobb nyári vitaminforrás

Kiderült, ez a gyümölcs a legjobb nyári vitaminforrás
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 08. 16. 10:45

A nagy hõségben hûsítsd magad sárgadinnyével! Nem csak az elvesztett folyadékot pótolhatod, de a napi szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiség nagy részét is beszerezheted általa. Zamatos, illatos, védi a szemed, a fogad, a hajad. Tisztít és rendbe teszi az emésztésedet

A nagy hőségben muszáj odafigyelni, hogy elég folyadék kerüljön a szervezetünkbe. Nem csak ivással, de lédús gyümölcsökkel is pótolhatod a szükséges mennyiséget.

A dinnyefajták különösen jól oltják a szomjat, arról nem beszélve, hogy magas vitamin-és ásványianyag tartalmuk hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Hajad, körmöd szépségét a sárgadinnyében lévő A-vitamin garantálja, az idegrendszerre és agyműködésre pedig a nagy mennyiségű B-vitamin hat. A rendszertelen vagy erős menstruációt is megszünteti.

A sárgadinnye ilyenkor a legnagyobb kedvenc. Édes, illatos, zamatos, fajtánként más és más, egzotikus ízzel varázsol el. Hűsítő hatása egészen rendkívüli.

Tudtad, hogy még a görögdinnyénél is több vitamin és ásványi anyag található benne?

Már színéből is látható, hogy bőven tartalmaz karotint.

Ennek köszönhetően a lázas, gyulladásos betegségek legfinomabb gyógyszere lehet, de a szem betegségeire is hatásos. Idős korban a szürkehályog gyógyítására, megelőzésére érdemes napi rendszerességgel fogyasztani.

Foszfor-, vas-, és nátriumtartalma jelentős, de bőven található benne kalcium, kálium, magnézium, réz, cink, króm is.

Diétázóknak kiváló

Mivel az energiatartalma igen alacsony, ezért a súlynövekedés veszélye nélkül is nagy mennyiséget lehet belőle enni.

Cukorbetegeknek csak mértékkel

Az érett sárgadinnye csodás, édes ízű gyümölcs (kémhatását tekintve inkább zöldség), cukortartalma nagyon magas: 100g gyümölcsre 9mg-ot számolj.

Magas rosttartalom

Bár azt hinnéd, magas víztartalma miatt alig van benne rostanyag, ez tévedés. A sárgadinnye fogyasztásával rendbehozhatod a bélműködésedet. Jótékonyan hat az emésztésre.

Jó tudni

1. Kiválasztás: Míg a görögdinnyét kopogtatva vizsgáljuk, elég érett-e, a sárgadinnyénél a szaglásunkat hívjuk segítségül. Az érett sárgadinnye a szára körül tapintásra kicsit puhább.

2. Hűtés: Fogyasztás előtt csak fél órával hűtsd be. Hosszas hűtés alatt a gyümölcs húsa szívóssá válik.

3. Mosás: Felvágás előtt folyó víz alatt, körömkefével mosd meg alaposan a héját.

4. Tárolás felvágás után: A maradék sárgadinnyét tedd nejlonzacskóba, mert intenzív illata az egész hűtőt átjárja.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.