ÉLETMÓDI

Leesik az állad: így spórolhatsz ezreket a sminkeden!

Vízbe áztatott szempillaspirál, öngyújtóval melegített rúzs: ilyen elképesztően egyszerû trükkökkel megmentheted a már tönkrement drága sminkcuccaidat.
  • Szerző: FÁB

Belegondoltál már, mennyi pénzt dobsz ki az ablakon, amikor a kozmetikumaidat kénytelen vagy idő előtt kidobni, mert beszáradnak, összetörnek vagy csak egyszerűen nem férsz hozzá a tubusban az utolsó adagokhoz? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt és bosszúságot spórolhatsz meg!

1. Áztasd vízbe a szempillaspirált

Ha a kissé beszáradt szempillaspirált használat előtt néhány percre meleg vízbe rakod, akkor újra lágy és krémes lesz a festék állaga, így nem kell idő előtt újat venned, és nem kell aggódnod az összecsomósodott pillák miatt sem.

2. Hevítsd öngyújtóval a rúzsodat

Ha letört a kedvenc rúzsod, nem kell sem kidobnod, sem pedig a csonka darabokkal maszatolnod. Illeszd össze a letört részeket, öngyújtó lángjával pedig hevítsd addig, amíg annyira felmelegszik az anyag, hogy ujjaiddal ismét eggyé tudod gyurmázni a két részt.

3. Nyomj celluxot a púderedre

A púderek gyakran használhatatlanná válnak attól, hogy felső rétegük megkeményedik. Ha egy csík celluxot végignyomkodsz rajta, az el fogja távolítani a hámsejtektől fénylő, összetömörödött réteget, púdered pedig olyan állagú lesz, mint újkorában.

4. Vágd szét ollóval az üres tubusokat

Az üresnek hitt kozmetikumos tubusokban még több adag krém lapul - csak éppen a műanyag tubus belső falára rakódva. Ha kidobás előtt szétvágod a tubust egy ollóval, a belsejében rejlő krémet pedig átkanalazod egy üres tégelybe, akkor még legalább 3-4 alkalommal tovább tudod használni a terméket.

5. Nyomj hidratálót az alapozódba

A fogytán lévő vagy beszáradt alapozót selymes állagúvá varázsolhatod, ha kevés hidratálót öntesz hozzá. Így máris tovább tudod élvezni, mielőtt ki kellene dobnod.