ÉLETMÓDI

Leesik az állad: így spórolhatsz ezreket a sminkeden!

Vízbe áztatott szempillaspirál, öngyújtóval melegített rúzs: ilyen elképesztően egyszerû trükkökkel megmentheted a már tönkrement drága sminkcuccaidat.
  • Szerző: FÁB

Belegondoltál már, mennyi pénzt dobsz ki az ablakon, amikor a kozmetikumaidat kénytelen vagy idő előtt kidobni, mert beszáradnak, összetörnek vagy csak egyszerűen nem férsz hozzá a tubusban az utolsó adagokhoz? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt és bosszúságot spórolhatsz meg!

1. Áztasd vízbe a szempillaspirált

Ha a kissé beszáradt szempillaspirált használat előtt néhány percre meleg vízbe rakod, akkor újra lágy és krémes lesz a festék állaga, így nem kell idő előtt újat venned, és nem kell aggódnod az összecsomósodott pillák miatt sem.

2. Hevítsd öngyújtóval a rúzsodat

Ha letört a kedvenc rúzsod, nem kell sem kidobnod, sem pedig a csonka darabokkal maszatolnod. Illeszd össze a letört részeket, öngyújtó lángjával pedig hevítsd addig, amíg annyira felmelegszik az anyag, hogy ujjaiddal ismét eggyé tudod gyurmázni a két részt.

3. Nyomj celluxot a púderedre

A púderek gyakran használhatatlanná válnak attól, hogy felső rétegük megkeményedik. Ha egy csík celluxot végignyomkodsz rajta, az el fogja távolítani a hámsejtektől fénylő, összetömörödött réteget, púdered pedig olyan állagú lesz, mint újkorában.

4. Vágd szét ollóval az üres tubusokat

Az üresnek hitt kozmetikumos tubusokban még több adag krém lapul - csak éppen a műanyag tubus belső falára rakódva. Ha kidobás előtt szétvágod a tubust egy ollóval, a belsejében rejlő krémet pedig átkanalazod egy üres tégelybe, akkor még legalább 3-4 alkalommal tovább tudod használni a terméket.

5. Nyomj hidratálót az alapozódba

A fogytán lévő vagy beszáradt alapozót selymes állagúvá varázsolhatod, ha kevés hidratálót öntesz hozzá. Így máris tovább tudod élvezni, mielőtt ki kellene dobnod.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?