KEDVENC

Igazak rád ezek az állítások? Ha igen, zseni vagy!

Talán még annál is okosabb vagy, mint hitted.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Csak hét állításra kell helyeslően bólogatnod, és bebizonyosodik: te egy igazi zseni vagy!

Mindenre kíváncsi vagy

Ha nyomon követed a történéseket a világban, és állandóan a híreket bújod, jó eséllyel egy géniusz vagy. Ez különösen akkor igaz rád, ha a sporttól kezdve a tudományon át minden érdekel.

Beszélgetsz magaddal

Bizony nem az őrültség jele, ha beszélgetsz magaddal. Az embereket rengeteg hatás éri nap mint nap, ezért a zseniknek szükségük van rá, hogy ezeket a dolgokat megvitassák, akár magukkal is.

Folyton olvasol

Bár sokan szeretnek olvasni, a zsenik ezen a téren is mindenevők. Az ő könyvespolcaikon a romantikus regényektől kezdve a sci-fiken át, egy jó krimiig minden megtalálható.

Imádod a kihívásokat

Rajongsz a logikai játékokért, amelyekkel a tudásod tesztelheted? A zsenik imádnak sudokut játszani, puzzle-t összerakni, vagy például keresztrejtvény fejteni.

Nem baj, ha feledékeny vagy

Meglepő, de a géniuszokra jellemző a feledékenység, hiszen annyi mindent raktároznak el az agyukban, hogy a számukra kevésbé fontos információkat egyszerűen elfelejtik - írja a femcafe.hu. Gyakori például, hogy ha belépnek egy szobába, elfelejtik, hogy miért is indultak.

Sokszínű a múltad

A zsenikre jellemző, hogy sok mindenen mentek keresztül, mire elértek oda, ahol most vannak. Ha te is a géniusz vagy, biztosan rengeteg élményről tudsz beszámolni.

Túlaggódsz és túlgondolsz mindent

Az sajnos nem igaz, hogy a zsenik tele vannak önbizalommal. Legtöbbször tele vannak kétségekkel, mert tudják, hogy nincsenek fekete-fehér válaszok, és a tudás folyamatosan változik, növekszik. Ez a tudat pedig összezavarhatja őket, így gyakran mindent túlaggódnak, túlgondolnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?