5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így készül az igazi töltött paprika

Paprikamagokat teszteltek.
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 08. 09. 18:00

Itt a paradicsom szezonja, ideje elkészíteni egy isteni töltött paprikát! Kiválasztottunk hozzá egy fantasztikus receptet.

A töltött paprika friss paradicsomból az igazi! Nyáron adott a lehetőség, hogy így készítsük el. Íze így tényleg mennyei, a konzerv paradicsomos verzió nem is hasonlítható hozzá! Mutatjuk, hogyan készítsd el ezt a hagyományos fogást, és mire figyelj oda.

Töltött paprika friss paradicsomból

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg rizs
  • 1 ek. olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • Paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 zellerszár
  • 7 dl víz
  • petrezselyem
  • őrölt bors
  • ízlés szerint cukor ( 1-3 ek.)
  • Így készítsd el:

  • A felkockázott hagymát kevés olajon pirítsd le, majd a zúzott fokhagymával együtt keverd hozzá a darált húshoz.
  • A rizst főzd félkészre, add a húshoz a tojással, sóval, borssal, és a kevés pirospaprikával. Jól keverd össze. Így a töltelék kész is van.
  • A paradicsomok héját vagdosd be, majd forrázd le és hideg vízben hűtsd vissza. Húzd le a héját, vágd apró darabokra, nyomd hozzá a fokhagymát és főzd az alapot pépesre.
  • Míg fő, töltsd meg a kicsumázott paprikákat. A maradék húsból készíts gombócokat. Óvatosan tedd ezeket az alapba, és add hozzá a paradicsompürét, a vizet és sózd meg. Mehet bele petrezselyem- és zellerlevél, a zöldfűszerektől parádésan friss lesz az íze. Közepes lángon 40-50 perc alatt elkészül.
  •  

  • Fotó: Shutterstock
  • Jó étvágyat!

    TIPPEK:

    1. A főzésnél kemény húsú, kb. 10 cm hosszú sárga TV paprikát válassz. Erre a célra kaliforniai vagy kápia paprika nem jó!
    2. Nyersen is teheted a rizst a töltelékbe, így számolnod kell azzal, hogy 15 perccel hosszabb lesz a főzési idő. És hogy kicsivel több felöntővízre lesz szükség!
    3. A legjobb, ha nem túl zsíros, jó minőségű sertéshúst választasz, de pulyka vagy marhahúsból is készítheted.
    4. Arra is figyelj oda, hogy ne cukrozd el a paradicsomszószt. Kóstold meg előtte, mert a paradicsomok között is van különbség.
    5. A paradicsomszószba egy kis reszelt répát is tehetsz.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.