RETRO RÁDIÓ

Végre kiderült a titok, így kell kukoricát grillezni

kukorica
Létrehozva2021. 08. 10. 03:50

Egyszerűen ellenálhatatlan az íze.

A nyár sztárja a friss csemege kukorica, amit szinte mindig főzve szoktunk elfogyasztani. Azonban van élet a főtt kukoricán túl is, ezért a kukorica rajongók most jól figyeljenek: a grillezett kukorica elképesztően finom, füstös aromájú, ha pedig fűszervajjal készíted el, nagyon izgalmas karaktert az édeskés íznek.

Igazi könnyű nyári fogás, amelynek az elkészítése is pofonegyszerű!

Fotó: Shutterstock

A legjobb kint, szabad tűzön grillezni a kukoricát, de ha erre nincs lehetőséged, akkor sem kell elkeseredni. Egy jó elektromos grillsütő vagy egy nagyobb serpenyő is tökéletesen megfelel a célra. Elképesztően finom és laktató fogást varázsolhatsz az asztalra.

Így grillezd a kukoricát szabad tűzön:

  • Először győzödj meg róla, hogy a kukoricacsövek frissek és zsengék. A levelei és a bajusza legyen szép zöld és zsenge, a kukoricaszemek pedig lédúsak. Ha mégis úgy érzed, hogy már nem olyan frissek a csövek, érdemes kicsit előfőzni, hogy könnyebben megpuhuljanak a szemek.

  • A kukorica leveleit ne vedd le, hanem hajtsd le és alul kösd össze. Ez azért praktikus, mert így kézzel tudod forgatni a kukoricacsöveket az összekötött leveleknél fogva.

  • Mielőtt hozzákezdenél a grillezéshez, készíts fűszervajat, szinte bármilyen zöldfűszer jól illik hozzá.

    Tippek ízesítésre:

    Fotó: Getty Images

  • Fokhagymás: kb. 20 gramm szobahőmérsékletű vajhoz keverj egy-két gerezd frissen zúzott fokhagymát és kész is vagy vele.

  • Pikáns: a szobahőmérsékletű vajba csepegtess néhány csepp limelevelet, a héjából is reszelhetsz bele ízlés szerint, majd adj hozzá felaprított perezselymet, sót és friss vagy szárított chilit.

  • Kenegesd meg a kukoricacsöveket a fűszervajjal, majd helyezd úgy a grillrácsra, hogy a levelek ne égjenek meg. Forgatás közben is ízesítheted kedved szerint, az ínyencek reszelt sajtot is olvaszthatnak rá.

  • Körülbelül 15-20 perc alatt készre sül a kukorica, fogyasztás előtt még megöntözheted egy kis limelével vagy még rakhatsz egy adagot az általad készített fűszervajból.

    Garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik!

    Ha serpenyőben szeretnéd elkészíteni, akkor érdemes a leveleket teljesen eltávolítani a csövekről sütés előtt. Nagyjából 8-10 percig kell sütni a kukoricákat, amíg szép aranybarna színt kapnak, mert így jön elő igazán a finom édeskés-karamellizált íze a sült kukoricának. Utólag is megkenheted fűszervajjal vagy szórhatsz rá sajtot, tölts mellé egy finom háziszörpöt és élvezd ezt az isteni csemegét.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.