Létrehozva: 2021.12.13.

Különleges karácsonyi finomság: így készül a tojáslikőrtorta

A sajttorta öltött ünnepi formát egy kis tojáslikőr segítségével! Finomabb desszertet el sem tudunk képzelni karácsonyra!

A sajttorta az egyik legfinomabb édesség. Könnyen elkészíthető, és hihetetlenül finom. Ráadásul annyiféle változata létezik, hogy sosem tudjuk megunni – minden évszakban, minden ünnepen más, aktualizált sajttorta-variációt kínálhatunk.

A sajttorta karácsonyi változata egy kis tojáslikőrtől lesz még különlegesebb
Fotó: Pixabay.com

A sajttorta extra, karácsonyi változatába most egy kis tojáslikőr került, hogy egészen különlegessé varázsolja. Kísérőként adhatsz mellé tejszínhabot, forró málnaöntetet, csokoládé- vagy karamellszirupot, de akár egy gombóc vaníliafagyit is, amikor feltálalod a vendégseregnek. Egy dologban azonban biztos lehetsz: sokan el fogják kérni a receptet. Máris mutatjuk, hogyan készül.

Tojáslikőrös sajttorta

Gyerekeknek alkohol nélkül is elkészítheted
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt (pl. mascarpone vagy tejszínes krémsajt)
  • 1 bögre zabkeksz-morzsa (összetört zabkeksz)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1,5 – 2 dl tojáslikőr
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál rum
  • Egy csipet őrölt szerecsendió
  • Így készítsd el:

    Ez a finom édesség hamar elkészül, és mindenki rajong érte!
    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius-fokra.
  • Keverd össze alaposan a kekszmorzsát, a 2 evőkanál barna cukrot és a vajat, amíg egynemű masszát nem kapsz. Nyomkodd bele ezt a kekszes masszát egy tortaforma aljába.
  • A kekszes tortaalapot süsd az előmelegített sütően 10 percig, majd rácson hagyd kihűlni.
  • Forrósítsd fel a sütőt 220 Celsius-fokra.
  • Konyhai robotgéppel készítsd el a sajttorta tetejét: keverd simára a krémsajtot, az 1 bögre kristálycukrot, a lisztet és a tojáslikőrt. Végül keverd hozzá a tojásokat, a rumot és a szerecsendiót is.
  • Öntsd a keveréket a formában kihűlt sajttorta-alapra, és süsd a keveréket 10 percig az előmelegített sütőben.
  • Vedd le a sütés hőfokát 120 Celsius-fokra, és süsd a sajttortát 45 percig, amíg a közepe is megszilárdul. Ezután vedd ki a sütőből, és még forrón lazítsd le a tortaforma szélét. A kapcsos tortaformát csak akkor távolítsd el, ha a sajttorta már teljesen kihűlt.
  • Mivel ez a sajttorta alkoholt is tartalmaz, a gyerekeknek tálald inkább az alkohol nélküli alapváltozatot – ekkor egyszerűen hagyd el az alkoholos hozzávalókat, a krémsajtot inkább kevés tejjel vagy tejföllel lazítsd, és ízesítsd a keveréket rumaromával.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek