RETRO RÁDIÓ

Egyszerű vacsi: kánikulában is imádni fogod!

Baked,Eggplant,,Stuffed,With,Meat,,Tomatoes,,Paprika,,Onion,And,Cheese.
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 06. 20. 18:00

Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.

Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.

Jótékony hatásai:

  • jótékony a szívre
  • hasznos az agynak
  • segít a vas előállításban
  • megkönnyíti a fogyást
  • segít az emésztésben
  • antibakteriális hatású
  • Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!

    Töltött padlizsán

    Padlizsán
    Fotó: youtube.com

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80g sajt
  • 300g paradicsom
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a padlizsánokat és vágd fel vékony karikákra. Tepsibe tegyél sütőpapírt.
  • A zsemlemorzsát tedd egy tányérba. A padlizsán karikákat kend be olajjal, és forgasd bele a morzsába. Utána helyezd bele a tepsibe.
  • 180C fokos sütőben süsd meg 20 percen keresztül.
  • Közben a sajtot reszeld le a paradicsomokat apróra vágd fel. Az apró paradicsomokat helyezd rá a padlizsán felére, szórd rá a sajtot, majd hajtsd ketté a padlizsánokat.
  • ÖT percre, grill fokozaton tedd vissza a sütőbe.
  • Tálalhatod is ezt az egyszerű finomságot!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.  

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.