tóth gabi
Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.
Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.
Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!
Jó étvágyat!
Te tudtad?
Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.