Isteni édességgel szeretnéd meglepni a vendégeket? Íme az olasz nagymamák titkos receptje. Te se hagyd ki!
Ez az olasz sütemény a nagyik receptje alapján készül. Kihagyhatatlan nyári édesség. Mutatjuk, hogy alkosd meg a mediterrán esték kedvencét.
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
tésztához:
450 g liszt
120 g cukor
200 dkg vaj
2 db tojás
1 tojássárgája
16g sütőpor
krémhez:
100 g cukor
4 tojássárgája
40 g kukoricaliszt
500 ml tej
1 vaníliás cukor
50 g fenyőmag
1 reszelt citrom héja
Tetejére porcukor
Így készítsd el:
Tegyél egy deszkára lisztet, sütőport, vajat, cukrot és gyúrd össze. Majd csinálj egy lyukat a közepébe és öntsd bele a felvert tojásokat is. Keverd meg és dolgozd alaposan össze a tésztát.
Az összegyúrt tésztát felezd el és csinálj belőle két cipót. Csomagold be fóliával és hagyd őket 30 percig pihenni a hűtőszekrényben.
Egy tálba tedd bele a krémhez való tojássárgákat, add hozzá a kukoricalisztet, cukrot, vaníliás cukrot, jól keverd össze. Öntsd hozzá a tej felét és azt is keverd el.
Lassú lángra tegyél egy edényt, ebbe öntsd a maradék tejet és rakd hozzá az eddig összekevert krémet is. Reszeld hozzá a citrom héját és keverd tovább, amíg össze nem áll krémmé.
Vedd ki egy tálba, add hozzá a fenyőmagot és keverd el benne, majd fedd le fóliával.
Vedd elő a hűtőből az egyik tésztát, rakd rá sütőpapírra és takard le egy másikkal. Nyújtsd ki a tésztát két egyforma körré. Egy torta formába rakd bele az egyiket, és öntsd rá a krémet, majd a formáról lelógó tésztát vágd le.
A tészta másik felét is helyezd rá a krém tetejére, majd azt is formázd kicsit.
Helyezd a sütit a 160 C fokos sütőbe és 1 óra alatt süsd meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.