Ez az olasz sütemény a nagyik receptje alapján készül. Kihagyhatatlan nyári édesség. Mutatjuk, hogy alkosd meg a mediterrán esték kedvencét.
Hozzávalók:
tésztához:
450 g liszt
120 g cukor
200 dkg vaj
2 db tojás
1 tojássárgája
16g sütőpor
krémhez:
100 g cukor
4 tojássárgája
40 g kukoricaliszt
500 ml tej
1 vaníliás cukor
50 g fenyőmag
1 reszelt citrom héja
Tetejére porcukor
Így készítsd el:
Tegyél egy deszkára lisztet, sütőport, vajat, cukrot és gyúrd össze. Majd csinálj egy lyukat a közepébe és öntsd bele a felvert tojásokat is. Keverd meg és dolgozd alaposan össze a tésztát.
Az összegyúrt tésztát felezd el és csinálj belőle két cipót. Csomagold be fóliával és hagyd őket 30 percig pihenni a hűtőszekrényben.
Egy tálba tedd bele a krémhez való tojássárgákat, add hozzá a kukoricalisztet, cukrot, vaníliás cukrot, jól keverd össze. Öntsd hozzá a tej felét és azt is keverd el.
Lassú lángra tegyél egy edényt, ebbe öntsd a maradék tejet és rakd hozzá az eddig összekevert krémet is. Reszeld hozzá a citrom héját és keverd tovább, amíg össze nem áll krémmé.
Vedd ki egy tálba, add hozzá a fenyőmagot és keverd el benne, majd fedd le fóliával.
Vedd elő a hűtőből az egyik tésztát, rakd rá sütőpapírra és takard le egy másikkal. Nyújtsd ki a tésztát két egyforma körré. Egy torta formába rakd bele az egyiket, és öntsd rá a krémet, majd a formáról lelógó tésztát vágd le.
A tészta másik felét is helyezd rá a krém tetejére, majd azt is formázd kicsit.
Helyezd a sütit a 160 C fokos sütőbe és 1 óra alatt süsd meg!