tóth gabi
Végre nem kell pepecselni reggelinél, vagy éppen a rakott krumpli készítésekor. Ez a trükk mindent megváltoztat.
A főtt tojás finom, tápláló, ráadásul sok kedvelt étel elkészítéséhez is szükségünk lehet rá - csak ne kellene vacakolni a megpucolásával...
Jó hírünk van: mostantól sokkal könnyebb lesz a dolgod! Olyan trükköt mutatunk, amivel jóval kényelmesebbé teheted ezt a folyamatot.
Vegyél elő egy üres befőttesüveget. Tedd bele a megfőtt tojást, jól rázd meg, majd egyszerűen vedd ki belőle a végeredmény: a tojás magától megszabadul a rázkódás közben a héjától.
Tegyél 1 teáskanál szódabikarbónát a tojás forró főzővizébe, és kár egyetlen mozdulat is elég lesz a pucoláshoz.
Fogj egy teáskanalat, csúsztasd be a tojás és a héja közé, majd egyszerűen hámozd meg. Nézd csak, milyen könnyű és ügyes a művelet:
Ez a leginkább formabontó megoldás mind közül, de ha van kedved kalandozni, akkor miért is ne próbálnád ki. Egy pici területen szedd le a tojás héját, majd vegyél egy nagy levegőt, és egyszerűen fújd ki a főtt tojást a kérgéből.