RETRO RÁDIÓ

Megújult a rakott krumpli, ez lesz a nyár kedvence

Megújult a rakott krumpli, ez lesz a nyár kedvence
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 06. 15. 16:00

Nem vagy a hagyományos rakott krumpli elkötelezettje? Szereted az új ízeket? Próbáld ki ezt a receptet. Nyárra igazán könnyû ez az étel. Gyorsan elkészítheted, szívbõl ajánljuk ezt a mennyei finomságot.

Ha unod a hagyományos rakott krumplit, nincs is finomabb a nyári laza, krémes francia rakott burgonyánál. Se hús, se tojás! Olcsó, gyorsan és könnyen elkészítheted, bátran ajánljuk.  Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg parmezán
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. A fokhagymát és a vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra mindkettőt. Olajon a kakukkfűvel együtt párold meg 5 percen keresztül.

    3. Szórd rá a lisztet, a tejjel és a vízzel lassan engedd fel. Állandó kevergetés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítsd. Tedd félre.

    4. Pucold meg a krumplit és vágd fel vékony szeletekre. Vajjal kikent tűzálló edénybe rétegezd a krumpli 1/3-át, majd tedd rá a hagymás   szósz felét. Rétegezd rá a következő 1/3 krumplit, és tedd rá a szósz másik felét. A tetejére a maradék krumplit helyezd rá ízlésesen. Végül szórd rá a reszelt parmezánt.

    5. Fedd le alufóliával és a sütőben 40 percen keresztül süsd meg, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg aranybarnára, nagyjából 10 perc alatt.

    Frissen tálald!

    Tipp: Ha nagyon szereted a cukkinit, akár felkarikázva azt is rakhatsz a rétegek közé.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.