Létrehozva: 2020.10.30.

Megújult a piskótatekercs, így került bele a nutella

Varázslatos édesség, ezt neked is el kell készítened! Istenien passzol hozzá a nagy kedvencünk a csokis mogyorókrém.

Szerző Sors Edina

Nutellás tekercs

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 130 g cukor
  • 100 g liszt
  • 15 g kakaó
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 200 g nutella
  • 100 g étcsokoládé
  • Így készítsd el:

  • A tojásfehérjéket 30 g cukorral verjük habosra. A sárgákhoz tegyük a maradék cukrot és keverjük össze.
  • Ezután a sárgákhoz adjuk hozzá a fehérje habot, óvatosan keverjük át. A lisztet szitáljuk hozzá, majd szórjuk bele a vaníliás cukrot.
  • A tésztát osszuk ketté. Az egyik felébe rakjuk bele a kakaót és egy csipet sót, majd óvatosan keverjük át.
  • Egy tepsibe simítsunk sütőpapírt, öntsük bele a sima tésztát, és 180 C fokon 8 percig süssük. Majd rakjuk a tészta tetejére a csokoládés nyers masszát, és így süssük tovább 180 C fokon még 8 percig.
  • Vegyük ki a sütőből, kenjük rá a nutellát, és tekerjük fel a tésztát. Csomagoljuk bele a sütőpapírba a tekercset, rakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára.
  • Végül vegyük ki a hűtőből a tekercset, szeleteljük fel és egyenként mártsuk bele a tekercsek alját nutellába. Helyezzük őket nutellával felfelé egy tálcára és rakjuk vissza a hűtőbe 30 percre.
  • Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek