Megújult a forralt bor, így lesz otthon is karácsonyi vásár-hangulat!
Hiányzik a karácsonyi vásárok hangulata, és a meghitt forraltborozás? Otthon is főzhetsz olyan forralt bort, amelyre az ínyencek is büszkék lehetnek! Meglátod, azonnal itt lesz a varázsos, téli hangulat!
Fehér vagy vörösborból készítenéd szívesebben a forralt bort? Mindkettőre van ötletünk, hogy igazi téli varázst teremts otthon. Vidd magaddal a téli sétára vagy a kirándulásra, vagy csak kapcsold be a karácsonyi fényeket, és élvezd a pihenést. Máris mutatjuk a fűszeres, különleges ízvilágú recepteket!
Keverd össze a hozzávalókat, és egy lábasban tedd alacsony-közepes lángra.
Melegítsd lassan 60 percig, de vigyázz, hogy ne forrjon.
Ha az ízek összeértek, szűrd le a forralt bort, hogy eltávolítsd a narancs- és citromkarikákat, valamint a fűszereket.
Tálald a forralt bort egy citrom- és egy narancskarikával. Fontos, hogy az italba készítés közben és a tálalásnál is csak kezeletlen héjú citrom és narancs kerüljön.
A tálaláshoz csillagánizs, fahéjrudak vagy citrom- és narancsszeletek
Így készítsd el:
Keverd össze a hozzávalókat egy nem alumíniumból készült lábasban, és lassú tűzön melegítsd legalább 15 percig, de akár egy óráig is. Figyelj, hogy ne forrjon, ne forrald ki belőle az alkoholt.
Ha elkészült szűrd le, távolítsd el belőle a narancskarikákat és a fűszereket. Fontos, hogy csakis kezeletlen héjú citrusokat használj!
Tálald csillagánizzsal, fahéjrudakkal vagy kezeletlen héjú citrom- és narancsszeletekkel.