RETRO RÁDIÓ

Itt a legújabb befőzési őrület: Így teszik el télire a paradicsomot a háziasszonyok

Kerekes Ida
Szerző
Kerekes Ida
Létrehozva2019. 08. 26. 09:55

Elképesztően kreatívak a magyar nők, ha befőzésre kerül a sor; és nem vitás, hogy a legjobb ötleteket Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony csoportjában osztják meg. Akik kóstolták már így a paradicsomot, azt mondják, mennyei az íze. Ráadásul a recept is igen egyszerű, mutatjuk!

Most van a paradicsomszezon, a háziasszonyok ezerrel készítik télire a paradicsomlevet, a lecsót, és cserélik a recepteket. Azonban van, aki más módját választja a téli eltevésnek: Boros Vali csoportjában felbukkant a kovászos paradicsom ötlete, és a háziasszonyok imádták.

Fotó: Pixabay

Az elkészítése roppant egyszerű: kell egy üvegnyi vékonyabb héjú paradicsom, lehetőleg zaftos, közepes méretű. Hozzá egy kis fokhagyma, kapor, és kenyér. A paradicsomokat tegyük a befőttes üvegbe, a tetejére mehet a kapor és a kenyér. Aztán fel kell tölteni sós, langyos vízzel, mint a kovászos uborkát. Literenként egy evőkanál sóval az igazi, és akárcsak az uborka, jó időben 3-4 nap alatt elkészül. Aki próbálta már, azt állítja, eszméletlen finom a végeredmény.

Fotó: Csopej Orsolya (Facebook, Vali konyhája és kertje)

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.