Itt a grillszezon! Ne keresgess tovább a pácok között! Ezzel a recepttel mennyeien finom és szaftos lesz a sült csirkéd! Szuper egyszerű és varázslatosan teszi különlegessé a húst. A tökéletes ízélmény érdekében hagyd pár órát állni a pácban a húst, így akár reggel is összedobhatod pillanatok alatt! A vacsinál már nem lesz más dolgod, mint megsütni és a kedvenc salátáiddal tálalni ezt a pazar lakomát!
Csirkemell, a grillszezon kedvence
Hozzávalók:
6 csirkemell vagy csirkecomb
1 dl olívaolaj
1 dl balzsamecet (vagy más ecet)
0,5 dl szójaszósz
0,5 dl Worcestershire szósz
0,3 dl citromlé
1/2 teáskanál stevia
2 tk. rozmaring
2 ek. dijoni mustár
2 tk. só
1 tk. őrölt feketebors
5 gerezd zúzott fokhagyma
Így készítsd el:
Keverd össze egy tálban a hozzávalókat.
Fogj egy húzózáras műanyag zacskót, tedd bele a húsokat, öntsd rá a páclevet.
Zárd le a zacsit, és tedd hűtőbe minimum fél, maximum 24 órára.
Elkészítés előtt emeld ki a húsokat, kissé csöpögtesd le és már sütheted is grillen! Locsolgasd finoman sütés közben a húst. Tálalás előtt pihentesd 5 percig fóliával lefedve!
Tipp:
A maradék levet forrald fel, és rotyogtasd, amíg kissé besűrűsödik, így isteni mártást kapsz belőle!
Különleges saláta a csirkéhez
Bár a körte őszi gyümölcs, de a boltokban megtalálod, ez a saláta pedig mindenkinek nagyon ízleni fog a finom csirke mellé!
Hozzávalók:
2 db körte, apró kockára vágva
1 zacskó rukkola, vagy saláta levél rukkolával összekeverve
1/2 bögre dió
10 dkg kéksajt
Öntet:
2 ek. olívaolaj
1/4 bögre citromlé
só, bors
Elkészítés:
Pirítsd meg a diót egy kevés olívaolajon serpenyőben.
Keverd össze egy tálban a salátát, rukkolát, apróra vágott körtét és sajtot. Ha kész a dió, szórd a tetejére.
Egy pohárba keverd össze az öntet hozzávalóit és locsold meg vele a salátát.