Létrehozva: 2015.10.11.

Ismered a legjobb fakanál trükköket? Ezekről még tuti nem hallottál!

A fakanalat a legtöbben csak kavargatásra használjuk a konyhában, pedig ez az egyszerû konyhai eszköz sokkal több dologban segítségedre lehet.

Biztosan te is használtad már úgy a fakanalat, hogy a fedő, és az edény közé tetted, hogy a gőz ki tudjon jönni a fazékból.

De ezt a trükköt próbáltad már?

Ha egy fakanalat helyezel középen az edényre, nem fut ki a víz. Krumpli, rizs, tészta és rántás nélküli levesek főzésénél kifejezetten praktikus.

Sajnos a tejet ez a módszer sem tartja vissza.

Rántott húst sütsz, de nem vagy benne biztos, hogy forró-e már az olaj?

Mindezt úgy tudod a legegyszerűbben megállapítani, hogy egy fakanalat dugsz bele. Ha a fakanál körül buborékok keletkeznek, az olaj elérte a kívánt hőfokot.

Folyamatosan kevergetned kell a paradicsom- vagy gyümölcsszószt,  közben le-letennéd a fakanalat, de az összevissza csöpög. Nos, tudtad, hogy a szószos edények füle a fenti módon is használható?

Lekvárt főzöl, de a fakanalad folyton belecsúszik a fazékba? Tegyél rá egy csipeszt, többé ez sem lesz probléma!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek