tóth gabi
A fakanalat a legtöbben csak kavargatásra használjuk a konyhában, pedig ez az egyszerû konyhai eszköz sokkal több dologban segítségedre lehet.
Biztosan te is használtad már úgy a fakanalat, hogy a fedő, és az edény közé tetted, hogy a gőz ki tudjon jönni a fazékból.
De ezt a trükköt próbáltad már?
Ha egy fakanalat helyezel középen az edényre, nem fut ki a víz. Krumpli, rizs, tészta és rántás nélküli levesek főzésénél kifejezetten praktikus.
Sajnos a tejet ez a módszer sem tartja vissza.
Rántott húst sütsz, de nem vagy benne biztos, hogy forró-e már az olaj?
Mindezt úgy tudod a legegyszerűbben megállapítani, hogy egy fakanalat dugsz bele. Ha a fakanál körül buborékok keletkeznek, az olaj elérte a kívánt hőfokot.
Folyamatosan kevergetned kell a paradicsom- vagy gyümölcsszószt, közben le-letennéd a fakanalat, de az összevissza csöpög. Nos, tudtad, hogy a szószos edények füle a fenti módon is használható?
Lekvárt főzöl, de a fakanalad folyton belecsúszik a fazékba? Tegyél rá egy csipeszt, többé ez sem lesz probléma!