tóth gabi
Ismét az élmezõnyben tudhatjuk magunkat! Nézd meg, melyek a világ legfurcsább ételei mostanság, és hogy melyik magyar fogás került fel a listára!
A közelmúltban napvilágot látott egy lista, mely a világ legfurcsábbnak vélt ételeit sorolja föl. Előkelő helyet kaptunk mi, magyarok is!
De lássuk csak szép sorban a bizarr ételkülönlegességeket!
Első hallásra talán furcsának tűnik, de igazából nem sokban tér el az általunk is előszeretettel fogyasztott véres hurkától. Nem használnak hozzá húst és rizst, illetve nem bélbe töltik mint nálunk disznóvágás után, hanem egy formába teszik és ott hagyják megdermedni a vérmasszát.
Főleg az ázsiai konyha használja előszeretettel. Sushi-k és egyéb tengeri herkentyűk kíséretében kerül az asztalra a tenger mélyéről felhozott bizarr zöldség. Zöld kaviárként is emlegetik. Egy kis ecettel, pár szelet paradicsommal akár ehetőnek is nevezhető. Előételként fogyasztják főleg meleg napokon.
A kép önmagáért beszél. 6 pizzalap egyben! Csak egy szeletet vágsz belőle és olyan, mintha 6 különféle feltéttel kérnél egy pizzát!
Nálunk is több helyen beszerezhető már ez a bizarr tészta. Színét a tintahalból kivont festékanyagtól kapja. Az ázsiai és az olasz konyha egyaránt előszeretettel használja.
Talán nem is olyan ismeretlen dolog ez már. Ám annál bizarrabb a világ egyik legdrágább kávékülönlegessége. A luxuskategóriájú kávébab előállításához szükség van a maláj kisemlős, a pálmasodró közreműködésére. Az állat a legízletesebb szemeket leharapja az ágakról és egyben lenyeli. A kávébab aztán szépen végigvonul az emlős emésztőrendszerén, ahol bizonyos fehérjék és más anyagok egyszerűen eltűnnek a szemekből. Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra.
Bizony! Értetlenül áll a világ a magyar konyha egyik specialitása, a pacal előtt. Sokan kiborulnak már az ötlettől is: marha gyomrából pörköltet vagy levest készíteni, brrr... pedig szerintünk nagyon is finom!
Mi viszont borzongva a nézzük a nyárson sült rovarokat. A listát ugyanis ezek az ínyencségek zárják.