RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen újdonság, így kovászold idén az uborkát

Hihetetlen újdonság, így kovászold idén az uborkát
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 06. 07. 14:45

Fantasztikusan egészséges és ízletes lesz idén a kovászos uborkád, ha egy apró dolgon változtatsz. Még erõs napsütésre sincs szükséged. Mutatjuk ezt a szuper egyszerû receptet!

Hozzávalók: ( nagy üveghez )

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 3 ek. rizs (éppen csak átmosva)
  • só 1 l-hez 2 ek.
  • víz
  • 2 csokor friss kapor
  • 3-4 gerezd foghagyma ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Vágd be az uborkákat, szorosan tedd az üvegbe. Felforralt vízben keverd el a sót. A kaprot is dugdosd be az uborka mellé és a fokhagymát is.

    2. Öntsd bele az üvegbe a sós vizet és a nyers rizst, a tetejére is tegyél még kaprot.

    3. Fedd le egy kistányérral, tedd meleg helyre. A rizses uborkának nem kell sok napfény, csak meleg. 2-3 nap után, amikor opálos a lé, kóstold meg!

    4. Ha késznek érzed, szűrd le a levet, és dobd ki a rizst.

    5. Tedd kisebb üvegekbe az uborkát, és zárd le csavaros fedővel. Helyezd a hűtőbe, hetekig eláll.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.