Létrehozva: 2019.06.07.

Hihetetlen újdonság, így kovászold idén az uborkát

Fantasztikusan egészséges és ízletes lesz idén a kovászos uborkád, ha egy apró dolgon változtatsz. Még erõs napsütésre sincs szükséged. Mutatjuk ezt a szuper egyszerû receptet!

Szerző Sors Edina

Hozzávalók: ( nagy üveghez )

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 3 ek. rizs (éppen csak átmosva)
  • só 1 l-hez 2 ek.
  • víz
  • 2 csokor friss kapor
  • 3-4 gerezd foghagyma ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Vágd be az uborkákat, szorosan tedd az üvegbe. Felforralt vízben keverd el a sót. A kaprot is dugdosd be az uborka mellé és a fokhagymát is.

    2. Öntsd bele az üvegbe a sós vizet és a nyers rizst, a tetejére is tegyél még kaprot.

    3. Fedd le egy kistányérral, tedd meleg helyre. A rizses uborkának nem kell sok napfény, csak meleg. 2-3 nap után, amikor opálos a lé, kóstold meg!

    4. Ha késznek érzed, szűrd le a levet, és dobd ki a rizst.

    5. Tedd kisebb üvegekbe az uborkát, és zárd le csavaros fedővel. Helyezd a hűtőbe, hetekig eláll.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek