tóth gabi
Fantasztikusan egészséges és ízletes lesz idén a kovászos uborkád, ha egy apró dolgon változtatsz. Még erõs napsütésre sincs szükséged. Mutatjuk ezt a szuper egyszerû receptet!
Hozzávalók: ( nagy üveghez )
Így készítsd el:
1. Vágd be az uborkákat, szorosan tedd az üvegbe. Felforralt vízben keverd el a sót. A kaprot is dugdosd be az uborka mellé és a fokhagymát is.
2. Öntsd bele az üvegbe a sós vizet és a nyers rizst, a tetejére is tegyél még kaprot.
3. Fedd le egy kistányérral, tedd meleg helyre. A rizses uborkának nem kell sok napfény, csak meleg. 2-3 nap után, amikor opálos a lé, kóstold meg!
4. Ha késznek érzed, szűrd le a levet, és dobd ki a rizst.
5. Tedd kisebb üvegekbe az uborkát, és zárd le csavaros fedővel. Helyezd a hűtőbe, hetekig eláll.
Jó étvágyat!