Az almás pite nagy kedvenc szinte midenki imádja. Igazán finom és laktató desszert, de az elkészítése igencsak időigényes. Mi most egy olyan változatot mutatunk meg, amelynek az elkészítése tényleg csak 5 perc, az íze mégis isteni. Nem a hagyományos többrétegű, almás töltelékes verzió, hanem egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, melynek a hozzávalói biztosan megtalálható a konyhádban, és nem kell gyakorlat az elkészítéséhez. Nincs más dolgod, mint követni a lépéseket, és hamarosan megérezheted a frissen sült, mennyei almás pite illatát. Amellett, hogy fenséges az íze, vendégvárónak is tökéletes, bármikor előhúzhatod a tarsolyodból.
Nézzük, hogyan készül az 5 perces almás pite!
Hozzávalók:
4 db alma
2 db tojás
50 gramm cukor
100 ml tej
200 gramm búzaliszt
vaj a tepsi oldalának kenéséhez
citrom vagy citromlé
Így készítsd el:
Az almákat mosd meg, vágd négy részre és szabadítsd meg a magházától.
Az almacikkeket vágd fel vékony szeletekre és tedd bele egy tálba.
Egy fél citrom levét facsard rá az almaszeletekre (citromlével is helyettesítheted) és jól keverd össze vele.
A 2 darab tojást törd bele egy másik tálba, add hozzá az összes cukrot és elektromos habverővel verd habosra a tojást.
Tipp: Ha szereted a fahéjat, keverj a cukorhoz belőle, hogy még finomabb legyen az almás sütid.
Ezután öntsd hozzá a 100 ml tejet és újra dolgozd át a habverővel a tojást.
Következik a búzaliszt, lehetőség szerint ne csak beleszórd, hanem szitáld bele a lisztet a felvert tojásba, majd az elektromos habverő segítségével újra keverd homogénre az így kapott tésztát.
Egy tepsi alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát pedig kend meg vajjal és helyezd bele az almaszeleteket.
Ha ezzel kész vagy, óvatosan öntsd rá a tojásos-lisztes keveréket az almaszeletekre úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
190 fokon 50 perc alatt készre sül a sütőben, tálaláskor porcukorral hintsd meg a tetejét.
Ha szeretnéd nyomon követni az almás süti készítésének a lépéseit, kattints a linkre, és behozza neked a videót: