tóth gabi
Az igaz fradista az asztalnál is hű a csapathoz. Naná, hogy a szurkolók körében egyre népszerűbb a Fradi-nokedli. Mutatós kaja, színében hozza a lényeget, nem mellesleg finom is. Mutatjuk, hogy készül!
Ha nincs ötleted, mit főzzél, itt a Fradi-nokedli ideje! Nem vicc: valójában spenóttal készített nokedliről van szó. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul nem csupán a férjed, de az egész család imádni fogja. Bár a spenót nem éppen a férfiak és gyerekek kedvence, ebben a formában garantáltan sikere lesz.
A zöld színű Fradi-nokedli a végtelenségig variálható: tehetsz a tetejére tehén- vagy juhtúrót, szalonnát, gombapörköltet, sajtot, tejfölt, megbolondíthatod egy kis fokhagymával vagy póréhagymával is, de készíthetsz hozzá sonkás szószt is! Mi most a túrós-tejfölös változatot mutatjuk meg ebben az egyszerű receptben.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Turmixold össze a tojást a leforrázott spenóttal.
2. A spenótos tojással és a liszttel ízlés szerint sózva készíts laza szerkezetű tésztát.
3. Szaggasd a zöld nokedlitésztát forrásban lévő vízbe, és amint feljön a víz tetejére, kapd ki egy szűrőkanállal.
4. Az alaposan lecsepegtetett nokedlit máris tálalhatod: tegyél a tetejére túrót, enyhén borsozd meg, csurgass rá egy kevés tejfölt, majd koronázd meg egy darabka sült szalonnával.
Nokedli kisokos: ezekkel a trükkökkel tökéletes lesz a tészta! Magyar háziasszonyok osztották meg egymással a tökéletes galuska titkát az interneten; hiszen készíthetsz akármilyen fantasztikus feltétet hozzá, ha a nokedli túl lágy vagy túl kemény. Íme a tuti tanácsok:
- Használat előtt öblítsd le hideg vízzel a szaggatót.
- Inkább legyen kisebb mennyiség, kevesebb lisztből, és mindig frissen készítsd.
- Használj fele-fele arányban finom- és réteslisztet.
- Kevés olajon keverd át a kiszaggatott nokedlit, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
- Minél lágyabbra készíted a tésztát, annál nagyobb lesz a galuska.