tóth gabi
Azt hitted, semmire sem jó ez a sárga virág? Most megmutatjuk, mi mindent készíthetsz belõle.
Ha azt gondolod, a pitypang semmire sem jó, csak egy gaz a kertben, nagyot tévedsz. Igazi gyógynövény, számtalan betegséget gyógyíthatsz vele.
Ennek a növénynek ugyanis minden része felhasználható és megehető.
A jól megmosott, friss leveleiből finom saláta készíthető, balzsamecettel meglocsolva.
A pitypangszirup nagyon finom és könnyen el tudod készíteni. 3-4 marék friss pitypangvirágzatot főzz puhára 2 liter vízben. A leszűrt forró lébe 1/2-1 kg cukrot és 2 citrom levét keverj bele. Addig főzd, míg szirupszerűvé (nyúlóssá) nem válik. Ekkor a szirupot jól záródó üvegekben tárold.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
A virágokat egyszerre tedd a palacsintatésztába és keverd össze, hogy mindenhol tésztásak legyenek.
A közben felforrósított olajba villával rakd a tésztás virágokat és mindkét oldalukat süsd aranybarnára.
Lecsöpögtetés után melegen és hidegen is fogyaszthatod.
Fahéjas porcukorral édességként, enyhén sózva feltétként tudod fogyasztani!