kulcsár edina
Ebbõl a most érõ, savanykás gyümölcsbõl remek sütit süthetünk.
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztához olvasszuk meg a vajat. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel keverjük ki, közben adjunk hozzá 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, és keverjük a krémbe, lazítjuk a tejjel. Simítsuk a formába, és a sütőben kb. süssük 15 percig. A tojásfehérjét ezalatt egy csipet sóval verjük kemény habbá, és folyamatosan szitáljuk bele a maradék cukrot.
A sütőt vegyük le 150 C-ra. A habot kenjük a süteményre, és további 15-20 percig süssük, amíg a teteje kicsit megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.